419
Ο Σάκης Παπαδόπουλος με άλλους βουλευτές και δημοσιογράφους στην εκπομπή της Σίας Κοσιώνη | skaitv.gr/live

Εσπασε το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο Παπαδόπουλος και εξήγησε «γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 08:29
Ο Σάκης Παπαδόπουλος με άλλους βουλευτές και δημοσιογράφους στην εκπομπή της Σίας Κοσιώνη
|skaitv.gr/live

Εσπασε το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο Παπαδόπουλος και εξήγησε «γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 08:29

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος εμφανίστηκε για να μιλήσει για τις εκλογές που έγιναν και τις εθνικές που έρχονται – μεσολάβησε βέβαια και μια βαριά ήττα για το κόμμα του.

Ο βουλευτής Τρικάλων, στην εκπομπή της Σίας Κοσιώνη, χαρακτήρισε «έλασσον ζήτημα» την ημερομηνία των εκλογών και την αλλαγή ηγεσίας στον Αρειο Πάγο σε σχέση με τα  «μεγάλα ζητήματα μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης ιδεών για αυτά που πραγματικά αφορούν το λαό και τη πορεία της χώρας».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν αγνόησε την ετυμηγορία του λαού, όπως εκφράστηκε την περασμένη Κυριακή, και ότι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια αποφάσισε εθνικές εκλογές και την αλλαγή στη σύνθεση των ανώτατων δικαστηρίων. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει για την αλλαγή στην προγραμματισμένη ημερομηνία των εθνικών εκλογών (από τις 30 Ιουνίου στις 7 Ιουλίου) με αφορμή της πανελλαδικές, αν και πλέον θα διεξάγονται εξετάσεις για ειδικά μαθήματα που αφορούν πολύ λίγους μαθητές.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε από τη ψήφο του λαού και για ορισμένες συμπεριφορές ανθρώπων της κυβέρνησης, χωρίς να πει αν είναι υπουργοί ή βουλευτές. «Υπάρχουν συμπεριφορές που πλήγωσαν. Δεν θέλω να τις κατονομάσω γιατί δεν είναι δίκαιο», είπε υπονοώντας τον Παύλο Πολάκη.

Εξήγησε ακόμη ότι ο λόγος για τον οποίο αποδοκιμάστηκε στις κάλπες η κυβέρνηση είναι ότι δεν μπόρεσε να συγκροτήσει έγκαιρα ένα προοδευτικό μέτωπο που θα απαντήσει στις μεταμνημονιακές ανάγκες της κοινωνίας.

Σε μια αναφορά του στον πρώην υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «το κεντρικό ζήτημα είναι ότι από την περίοδο του μανιχαϊστικού διχασμού ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις παρενέβη και ένα χρονικό διάστημα στο οποίο οφείλαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι προτεραιότητες τις περιόδου μετά την έξοδο από τα μνημόνια ήταν η συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

» Ορισμένα ζητήματα αλλοίωναν αυτή την εικόνα. Η παραμονή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ενός προσώπου, ο οποίος χαρακτήριζε την συμφωνία των Πρεσπών περίπου προδοτική, δεν συνάδει με το στίγμα το οποίο θέλαμε να δώσουμε για τη πολιτική των συμμαχιών στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Για την δεύτερη θέση σε ψήφους της προερχόμενης από τους ΑΝΕΛ Ελενας Κουντουρά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η ευρωβουλευτής έχει κάνει έργο στον τομέα του τουρισμού και «αξιολογήθηκε για τα καθήκοντα που ανέλαβε».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη βλάψει στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, απάντησε ότι «το ΜΕΡΑ25 απορρόφησε ένα τμήμα της Αριστεράς το οποίο θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι εκτός ΕΕ. Νομίζω ότι απορρόφησε μερικά μικρότερα κόμματα όπως τη ΛΑΕ και τη Πλεύση Ελευθερίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...