624
Ο Μο Ρόμπινσον μπροστά σε δύο νταλίκες, παρόμοιες με αυτή που οδηγούσε, σε φωτογραφία του 2016 | Facebook

Εσεξ: Ποιος είναι ο οδηγός της νταλίκας με τα 39 πτώματα

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 12:30
Ο Μο Ρόμπινσον μπροστά σε δύο νταλίκες, παρόμοιες με αυτή που οδηγούσε, σε φωτογραφία του 2016
|Facebook

Εσεξ: Ποιος είναι ο οδηγός της νταλίκας με τα 39 πτώματα

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 12:30

Ο 25χρονος Μο Ρόμπινσον είναι από την Τετάρτη, ο πιο διάσημος κάτοικος της Βόρειας Ιρλανδίας. Δυστυχώς όμως, για όλους τους λάθος λόγους, μια που στη νταλίκα που οδηγούσε, βρέθηκαν 39 παγωμένα πτώματα, αγνώστου ταυτότητας, στοιβαγμένα στο χώρο του φορτίου, ανάμεσά τους και ενός εφήβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το πρωί της Πέμπτης, τα άτομα που βρέθηκαν νεκρά είναι κινεζικής καταγωγής.

Ο οδηγός του συνελήφθη και βρίσκεται στο επίκεντρο μίας από τις μεγαλύτερες αστυνομικές έρευνες στην ιστορία της Βρετανίας. Οι αρχές προσανατολίζονται σε συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος, που ασχολούνται με την παράνομη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών.

Η ανάκρισή του συνεχίζεται.

Οι φωτογραφίες του στο Facebook καθόλου δεν μαρτυρούν κάποιον που μπορεί να ευθύνεται για τη δολοφονία 39 ατόμων. Οι Αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας και της Αγγλίας εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο και έχουν ήδη κάνει φύλλο και φτερό δύο σπίτια στη Βόρεια Ιρλανδία που σχετίζονται με τον ίδιο.

Στο Facebook έχει φωτογραφηθεί με τη φίλη του, η οποία, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, είναι έγκυος. Ο Ρόμπινσον έχει ανεβάσει επίσης πολλές φωτογραφίες των φορτηγών που οδηγούσε σε πολλές χώρες του κόσμου (Δανία, Σουηδία, Σαουδική Αραβία κλπ), μεταφέροντας διάφορα φορτία, από μέταλλα μέχρι και χαλιά.

Τους τελευταίους μήνες, φωτογράφιζε την μοιραία κόκκινη νταλίκα που βρέθηκε στο Εσεξ.


Ο Ρόμπινσον κατάγεται από το Λόρελβεϊλ της Βόρειας Ιρλανδίας. Πρόσφατα, είχε παραιτηθεί από τη δουλειά του σε μία εταιρεία μεταφορών και εργαζόταν ως ανεξάρτητος οδηγός.

Από τα σόσιαλ μίντια φαίνεται επίσης πως είναι υπέρ της παραμονής της σχέσης της Βόρειας Ιρλανδίας στη Βρετανία, ενώ είναι και υποστηρικτής της Manchester United.

Σύμφωνα με τους Times, ο 25χρονος ταξίδεψε από το Δουβλίνο στο Χόλιχεντ της Ουαλίας, στις 20 Οκτωβρίου και μετά παρέλαβε το τρέιλερ (το τμήμα της νταλίκας όπου βρίσκεται το φορτίο) από το Πέρφλιτ, μία μικρή πόλη στο Εσεξ.

Το κοντέινερ ταξίδεψε από την Ιρλανδία στο Ζιμπρούγκε του Βελγίου και στη συνέχεια στη Βρετανία.

Η αστυνομία του Εσεξ εξετάζει το φορτηγό στο σημείο όπου βρέθηκε

Η οικογένειά του δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχουν έλθει σε επαφή μαζί του από τότε που συνελήφθη και δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Ενας φίλος του είπε ότι ο Μο είναι πολύ καλός του φίλος και ότι είναι 100% αθώος.

Οι ντετέκτιβ προσπαθούν να χαρτογραφήσουν την ακριβή πορεία του φορτίου και του οδηγού του φορτηγού, σε συνεργασία με τις αρχές πολλών χωρών. Το φορτηγό ανήκε σε μία εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία και ιδιοκτήτρια μία γυναίκα από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με μία πηγή των Times, η ιρλανδική εταιρεία Global Trailer Rental Europe, νοίκιασε το τρέιλερ σε μία άλλη εταιρεία στις 15 Οκτωβρίου έναντι 275 ευρώ.

«Εκπρόσωπος της GTR είπε στη βρετανική εφημερίδα: «Είμαστε βαθιά ταραγμένοι που το τρέιλερ χρησιμοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό».

Το τρέιλερ-ψυγείο φαίνεται πως ενοικιάστηκε από την GTR στις 15 Οκτωβρίου από μία αποθήκη στο Μόναχαν της Ιρλανδίας και σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που το ενοικίασε είχε καλή φήμη. Ηταν όμως, η πρώτη φορά που η GTR νοίκιασε δικό της τρέιλερ σε αυτή την εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί. Η GTR θα δώσει όλα τα στοιχεία του GPS του τρέιλερ στην αστυνομία.


Σύμφωνα με την Guardian, από τότε που εντάθηκαν οι έλεγχοι στο Καλέ και το Ντόβερ, ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στη Βρετανία από άλλα λιμάνια, κρυμμένοι σε φορτηγά. Μόνο το 2018, περισσότερα από 35.000 άτομα συνελήφθησαν στη βόρεια Γαλλία και το Βέλγιο ενώ προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στη Βρετανία. Τον ίδιο χρόνο, 8.000 άτομα, που μόλις είχαν περάσει στη χώρα, συνελήφθησαν στη Βρετανία, σε λιμάνια ή στους δρόμους μέσα σε φορτηγά.

Οι περισσότεροι είναι από την Ερυθραία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Ιράν, την Αλβανία, το Σουδάν, το Βιετνάμ, το Πακιστάν, τη Συρία και την Αιθιοπία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...