231
Ο Ταγίπ Ερντογάν στη Μόσχα | REUTERS

Ερντογάν: Δεν λάβαμε την αναμενόμενη υποστήριξη για το Προσφυγικό

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2020, 17:52
Ο Ταγίπ Ερντογάν στη Μόσχα
|REUTERS

Ερντογάν: Δεν λάβαμε την αναμενόμενη υποστήριξη για το Προσφυγικό

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2020, 17:52

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το Προσφυγικό και εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει με «διαφορετικά αποτελέσματα» από τις αυριανές επαφές του.

Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν έλαβε «την αναμενόμενη υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα» για αυτό το ζήτημα.

«Ελπίζαμε να λάβουμε πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από την διεθνή κοινότητα αναφορικά με τους πρόσφυγες. Εχω συνάντηση αύριο στο Βέλγιο με αξιωματούχους της ΕΕ. Θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα εκεί», είπε.

«Εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας που προβλέπονται από τη συμφωνία με την ΕΕ. Ωστόσο η ΕΕ δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της εκτός από μια ελάχιστη συνεισφορά…Ελπίζω αυτή τη φορά να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στην Ελλάδα μάλιστα, ζήτησε να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, είπε: «Ε, Ελλάδα! Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μείνουν σε σένα. Γιατί ενοχλείσαι; Θα περάσουν και θα πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης. E, Ελλάδα σε καλώ να ανοίξεις τις πύλες σου και να απαλλαγείς από το βάρος αυτό. Ασ’ τους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Τη Δευτέρα, ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για συνομιλίες σχετικά με την «μετανάστευση, την ασφάλεια, την σταθερότητα στην περιοχή και την κρίση στη Συρία», όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Μπάρεντ Λέιτς, εκπρόσωπος του Μισέλ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...