179
Διατηρείται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους | Intime

Επιτροπή Επιδημιολόγων: Είναι νωρίς για να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 23 Φεβρουαρίου 2022, 16:03
Διατηρείται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους
|Intime

Επιτροπή Επιδημιολόγων: Είναι νωρίς για να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 23 Φεβρουαρίου 2022, 16:03

Παραμένει υποχρεωτικό το μέτρο της προστατευτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, τουλάχιστον για άλλη μία εβδομάδα, καθώς η Επιτροπή Επιδημιολόγων, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της κυβέρνησης (εδώ).

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της επόμενης Τετάρτης, μαζί με το μέτρο της αύξησης των φιλάθλων στα γήπεδα.

Οι ειδικοί της επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, εκτίμησαν ότι μπορεί να έχει σημειωθεί αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, δηλαδή στους διασωληνωμένους και στον αριθμό των νεκρών, αλλά η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί.

Ωστόσο, ελάχιστοι είναι πλέον οι πολίτες που φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και είναι τυπικοί με την υποχρέωσή τους, ενώ παράλληλα, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα των ελέγχων, ελάχιστα είναι τα πρόστιμα που κόβονται πλέον στους παραβάτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 72.604 έλεγχοι (οι 36.304 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος») και βεβαιώθηκαν συνολικά μόλις 285 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 39 στην Αττική και οι 65 στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, οι έλεγχοι δεν αφορούν αποκλειστικά τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και σε εσωτερικούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...