260
Χιλιάδες νεαροί στην παραλία του Μαϊάμι Μπιτς, χιλιάδες και τα προβλήματα που φέρνουν | EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Το Μαϊάμι Μπιτς ως μεγάλο Φαληράκι για τις διακοπές των φοιτητών

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 15:40
Χιλιάδες νεαροί στην παραλία του Μαϊάμι Μπιτς, χιλιάδες και τα προβλήματα που φέρνουν
|EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Το Μαϊάμι Μπιτς ως μεγάλο Φαληράκι για τις διακοπές των φοιτητών

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 15:40

Μέχρι και τα ΜΑΤ επιστράτευσαν οι Αρχές στο Μαϊάμι Μπιτς, στη Φλόριντα, για να αντιμετωπίσουν τα πλήθη των φοιτητών που έχουν συρρεύσει για τις καθιερωμένες ανοιξιάτικες διακοπές με διάθεση να ξεσαλώσουν χωρίς όρια.

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές από όλη τη χώρα έχουν κατέβει σε πιο ζεστά νερά για το spring break, το ανοιξιάτικο διάλειμμα, μια παράδοση που συνδέεται βέβαια με το κέφι και τη διασκέδαση, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μια περισσότερο βίαιη τροπή, γράφουν οι Times. Μόνο το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς σε δύο περιστατικά.

Ο δήμαρχος της πόλης, Νταν Γκέλμπερ, τόνισε ότι το Μαϊάμι Μπιτς έχει περάσει το όριο της αντοχής του. «Δεν το θέλουμε το spring break, δεν το ζητήσαμε, δεν το προωθούμε, δεν το ενθαρρύνουμε, απλώς το υπομένουμε και -ειλικρινά- δεν είναι κάτι που θέλουμε να ανεχτούμε», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής, Ρίτσαρντ Κλέμεντς, την περασμένη εβδομάδα έλεγε ότι οι επισκέπτες είναι προσώρας φρόνιμοι, αλλά προσευχόταν να μην επαναληφθούν τα περσινά σκηνικά, όταν είχε ζητήσει ενισχύσεις και οι συλλήψεις είχαν ξεπεράσει τις 1.000.

Για το περασμένο Σαββατοκύριακο, η πόλη είχε επιστρατεύσει 370 αστυνομικούς και ειδικές δυνάμεις ενώ μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί πάνω από 100 όπλα. Απομένουν άλλα τρία Σαββατοκύριακα για την τουριστική σεζόν με τους φοιτητές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας!

Στο μεταξύ η πόλη έχει καταστρώσει σχέδια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα ξημερώματα της Πέμπτης ως τα ξημερώματα της Δευτέρας για το πιο πολυσύχναστο τμήμα της.

Το μέτρο μάλλον θα καθησυχάσει τους κατοίκους που ενώ αρχικά καλωσόριζαν τους φοιτητές, τώρα δυσανασχετούν με όσα συμβαίνουν και ειδικά με το γεγονός ότι σε κάποιες περιοχές είναι ουσιαστικά αδύνατο να κυκλοφορήσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...