299
Η αμερικανική βάση στην ατόλη Κουατζαλέιν των Νήσων Μάρσαλ | Wikipedia

«Επεσε το κάστρο» των Νήσων Μάρσαλ: Δύο κρούσματα κορονοϊού στο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 13:45
Η αμερικανική βάση στην ατόλη Κουατζαλέιν των Νήσων Μάρσαλ
|Wikipedia

«Επεσε το κάστρο» των Νήσων Μάρσαλ: Δύο κρούσματα κορονοϊού στο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 13:45

Τα Νησιά Μάρσαλ, μία από τις τελευταίες χώρες του πλανήτη που δεν είχαν παρουσιάσει κρούσμα κορονοϊού, κατέγραψαν επισήμως τις δύο πρώτες μολύνσεις.

Δύο μέλη του προσωπικού της αμερικανικής φρουράς της ατόλης Κουατζαλέιν εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά μετά την άφιξή τους στη χώρα από τη Χαβάη με στρατιωτική πτήση.

Η κυβέρνηση του αρχιπελάγους υπογράμμισε ότι οι δύο προσβληθέντες είναι μια 35χρονη γυναίκα και ένας 46χρονος άνδρας, οι οποίοι δεν ήρθαν σε επαφή με τον τοπικό πληθυσμό.

«Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον πληθυσμό ότι πρόκειται για εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία εντοπίστηκαν ενώ οι άνθρωποι αυτοί είχαν τεθεί ήδη σε καραντίνα, την οποία συνεχίζουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματέας της κυβέρνησης Κίνο Καμπούα.

Τα Νησιά Μάρσαλ, το αρχιπέλαγος που βρίσκεται ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Χαβάη, έχουν κλείσει τα σύνορά τους από τις αρχές Μαρτίου για να προστατευθούν από την πανδημία της COVID-19.

Πολλές χώρες του Ειρηνικού, οι οποίες είναι ευάλωτες λόγω των αδύναμων συστημάτων υγείας που έχουν, έσπευσαν να υιοθετήσουν το μέτρο αυτό, παρά το οικονομικό κόστος.

Τα νησιωτικά κράτη των Κιριμπάτι, Μικρονησία, Ναουρού, Παλάου, Σαμόα, Τόνγκα, Τουβαλού και Βανουάτου έχουν καταφέρει να μείνουν ανέπαφα από τον κορονοϊό.

Τα Νησιά Σολομώντα ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα στις αρχές Οκτωβρίου.

Από τον Ιούνιο, τα Νησιά Μάρσαλ είχαν χαλαρώσει ελαφρώς τους περιορισμούς για να επιτρέψουν σε έναν αριθμό ανθρώπων να εισέλθει στη χώρα, κυρίως εργαζόμενους στην αμερικανική βάση, οι οποίοι τίθενται σε αυστηρή καραντίνα για τρεις εβδομάδες στην αμερικανική φρουρά στην Κουατζαλέιν.

Οι δύο Αμερικανοί, που βρέθηκαν τώρα θετικοί, είχαν εξεταστεί προτού αναχωρήσουν από τη Χαβάη και τα τεστ τους ήταν αρνητικά, διευκρίνισε η Καμπούα, σημειώνοντας ότι και οι δύο είναι ασυμπτωματικοί.

Η αξιωματούχος της κυβέρνησης των Νησιών Μάρσαλ πρόσθεσε ότι η γυναίκα που βρέθηκε τώρα θετική στον ιό είχε προσβληθεί ξανά από COVID-19 τον Ιούλιο και ότι υποβάλλεται σε επιπρόσθετες εξετάσεις για να βρεθεί ο λόγος που ξαναβγήκε θετική στον νέο κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...