195
Στιγμιότυπο από την αντιπαράθεση διαδηλωτών - Αστυνομίας μέσα στο campus | YouTube

Eπεισόδια διαδηλωτών – Αστυνομίας έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2022, 14:08
Στιγμιότυπο από την αντιπαράθεση διαδηλωτών - Αστυνομίας μέσα στο campus
|YouTube

Eπεισόδια διαδηλωτών – Αστυνομίας έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2022, 14:08

Eνταση σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αργά το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, ύστερα από συγκέντρωση περίπου 30 ατόμων στην είσοδο του campus επί της οδού Εθνικής Αμύνης, που διαμαρτύρονταν για την αστυνομική παρουσία στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές εισήλθαν στο campus και κατευθύνθηκαν έξω από τη σχολή Θετικών Επιστημών και σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων της Θεσσαλονίκης, επιχειρήσσαν να ανακαταλάβουν χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος η  κατάληψη του Βιολογικού («Στέκι στο Βιολογικό»).

Ανδρες των ΜΑΤ τους ακολούθησαν και λίγα λεπτά αργότερα υπήρξε αντιπαράθεση των νεαρών με την αστυνομική δύναμη, που κατά τις ίδιες πηγές έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν τερματίσει την κατάληψη αποδίδοντας μετά από 34 ολόκληρα χρόνια τον χώρο στην κοινότητα του ΑΠΘ.

Ακολούθησαν και νέες απόπειρες επανακατάληψης και στις 12 Ιανουαρίου υπήρξε και νέα επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση της κατάληψης.

Τη Μ. Δευτέρα συνεργεία  αρχισαν να απομακρύνουν σταδιακά δομικά και άλλα υλικά που είχαν απομείνει στον χώρο της πρώην κατάληψης  «Στέκι στο Βιολογικό», προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης της νέας βιβλιοθήκης που αναμένεται να εξυπηρετεί σύμφωνα με τις ακαδημαϊκές αρχές, χιλιάδες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και μέλη του ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...