182
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μοιάζει να τηρεί ούτε και τη συμβουλή να μην πιάνουμε το πρόσωπό μας | REUTERS/Jonathan Ernst

Επαφή και με δεύτερο άτομο θετικό στον κορονοϊό είχε ο Τραμπ – αλλά δεν κάνει τεστ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 15:34
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μοιάζει να τηρεί ούτε και τη συμβουλή να μην πιάνουμε το πρόσωπό μας
|REUTERS/Jonathan Ernst

Επαφή και με δεύτερο άτομο θετικό στον κορονοϊό είχε ο Τραμπ – αλλά δεν κάνει τεστ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 15:34

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να έχει έλθει σε επαφή με δύο πρόσωπα που έχει διαπιστωθεί ότι βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, αλλά δεν ζήτησε να του γίνει το τεστ, ούτε μπήκε σε καραντίνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δείπνησε με μία ομάδα προσώπων, ανάμεσά τους και ο Φάμπιο Βαινγκάρντεν, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο. Ο αξιωματούχος βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, όχι πάντως και ο ακροδεξιός ηγέτης της Βραζιλίας.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, δρ. Σον Π. Κόνλι, δήλωσε ότι ακόμη ένα πρόσωπο που συμμετείχε στο δείπνο αυτό, που πραγματοποιήθηκε στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, και με το οποίο ο αμερικανός πρόεδρος είχε σύντομη επαφή, άρχισε να έχει συμπτώματα της ασθένειας covid-19 τρεις ημέρες αργότερα και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί.

Η επαφή ήταν «χαμηλού κινδύνου» και δεν υπάρχει λόγος ο Τραμπ να μπει σε καραντίνα, τόνισε ο Κόνλι σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

«Η έκθεση του προέδρου στο πρώτο πρόσωπο ήταν εξαιρετική περιορισμένη (φωτογραφία, χειραψία) και παρόλο που πέρασε περισσότερο χρόνο κοντά στο δεύτερο κρούσμα, όλες οι επαφές τους έγιναν προτού εμφανιστούν τα συμπτώματα», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...