571
Ως Μαίρη Πόπινς στην πρώτη μεγάλη επιτυχίας της καριέρας της | ΙΜDB

Ενας Χρυσός Λέοντας για την «Μαίρη Πόπινς»

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2019, 10:10
Ως Μαίρη Πόπινς στην πρώτη μεγάλη επιτυχίας της καριέρας της
|ΙΜDB

Ενας Χρυσός Λέοντας για την «Μαίρη Πόπινς»

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2019, 10:10

Η Τζούλι Άντριους θα λάβει τον Χρυσό Λέοντα για τη συνεισφορά της στον κινηματογράφο, στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου.

«Σε πολύ μικρή ηλικία, η κυρία Άντριους έγινε γνωστή στις μουσικές αίθουσες του Λονδίνου και αργότερα στο Μπρόντγουεϊ χάρη στο αξιοθαύμαστο ταλέντο της στο τραγούδι και την υποκριτική. Η πρώτη της Χολιγουντιανή ταινία, η ”Μαίρη Πόπινς”, της χάρισε την ποιότητα μιας σταρ, η οποία αργότερα επιβεβαιώθηκε στη ”Μελωδία της Ευτυχίας”. Αυτοί οι δυο ρόλοι την έκαναν γνωστή παγκοσμίως και ως αποτέλεσμα την αγάπησαν πολλές γενεές σινεφίλ. Εκτός από τις διαφορετικές ερμηνείες στις δυο παραπάνω ταινίες, πρέπει να σημειωθεί ότι η Άντριους ερμήνευσε και άλλους χαρακτήρες, δραματικούς και προκλητικούς», δήλωσε ο διευθυντής του φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

Η 85χρονη βρετανή ηθοποιός, γνωστή από τους εμβληματικούς ρόλους στα κλασικά μιούζικαλ «Μαίρη Πόπινς» και «Η Μελωδία της Ευτυχίας», δήλωσε εξαρχής πως «είναι τόσο μεγάλη η τιμή που επιλέχθηκα για να παραλάβω τον Χρυσό Λέοντα. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας είναι αναγνωρισμένο ως ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Ευχαριστώ τη Μπιενάλε για αυτή την αναγνώριση της δουλειάς μου και ανυπομονώ να παραβρεθώ στην όμορφη Βενετία για αυτή την περίσταση».

Στη Μελωδία της Ευτυχίας (1965)

Και λίγο πριν μεταβεί στη Μόστρα, μίλησε στην ιταλική Corriere για τον ρόλο που την καθιέρωσε, το περσινό ριμέικ, την μητρότητα αλλά και την σχέση της με το γκέι κοινό, το οποίο την λατρεύει.

«[Όταν γύρισα την “Μαίρη Πόπινς”] ήμουν 29 ετών και δεν είχα κάνει σινεμά πριν. Ο ίδιος ο Ουόλτ Ντίσνεϊ ήρθε να με δει στο Μπρόντγουέι, όπου έπαιζα στο θεατρικό “Camelot”. Με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε το σινεμά και αν είχα διαβάσει το βιβλίο “Mary Poppins” της Πάμελα Τράβερς. Του απάντησα θετικά, αλλά πως δεν θα μπορούσα να παίξω, καθώς τότε ήμουν έγκυος. “Θα σε περιμένουμε [να γεννήσεις], απάντησε ο Ντίσνεϊ και κράτησε το λόγο του», θυμάται σήμερα η βρετανίδα ηθοποιός.

Όσον αφορά στο περσινό ριμέικ της διάσημης ταινιας, η Αντριους υποστηρίζει πως η Εμιλι Μπλαντ, που υποδύεται την θρυλική γκουβερνάντα, «είναι εξαιρετική στο ρόλο της και τραγουδάει καλά. Επίσης, στα παιδιά άρεσε πολύ η ταινία και αυτό είναι που μετράει».

Σύμφωνα με την ηθοποιό, η Μαίρη Πόπινς «θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη ταινία σήμερα, για τους πολύ νέους που ζούνε στην εποχή του Διαδικτύου και στη μοναξιά των κινητών τηλεφώνων. Νομίζω ότι, ναι, την χρειαζόμαστε ακόμα [την Πόπινς]. Οι αξίες αυτής της ταινίας είναι ακόμη πολύ ισχυρές».

Η συζήτηση πάει, εύκολα, στην αγάπη που τρέφει για την Αντριους ένα μεγάλο μέρος του γκέι σινεφίλ κοινού:

«Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μου άφησε η ταινία “Victor Victoria”. Αλλά ναι, όπως και ο Σον Κόνερι με τον Τζέιμς Μποντ, έτσι και εγώ δεν νομίζω ότι παγιδεύτηκα στο κλισέ ενός και μόνου χαρακτήρα που υποδύθηκα, δηλαδή του καλοκάγαθου κοριτσιού. Επίσης έπαιξα και μια πολύ σέξι και αισθησιακή γυναίκα στην ταινία “Operazione Crêpes Suzette”, ένας ρόλος για τον οποίο ο πρώτος μου σύζυγος, Τόνι Γουόλτον, που είπε πως ανακάλυψα και μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα μου. Και είχε δίκιο».

Τέλος, παραδέχεται πως δεν υπήρξε ποτέ «μια τέλεια Μαίρη Πόπινς για τα παιδιά της», καθώς, όπως επισημαίνει «καμία δεν θα μπορούσε να είναι τόσο τέλεια όσο η Πόπινς. Έχω πέντε παιδιά, εκ των οποίων τα δυο τα υιοθέτησα από το Βιετνάμ τον καιρό του πολέμου. Πλέον, έχουν φτιάξει τις δικές τους οικογένειες στην Καλιφόρνια και πλέον είμαι περήφανη γιαγιά δέκα εγγονιών και τριών δισέγγονων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...