«Σύντομα θα ξεκινήσουν θεραπείες που σώζουν ζωές», εκτίμησε η ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα.
«Η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν σε αυτή την καλή θέση στον παγκόσμιο χάρτη κρουσμάτων κορονοϊού, αν δεν ηγείτο της προσπάθειας αυτής ο κ. Τσιόδρας» δήλωσε η λοιμωξιολόγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις νέες θεραπείες κατά της αρρώστιας.
«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» δήλωσε ακόμη και προσέθεσε ότι ήδη υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία από φάρμακα που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, τα οποία τα μελετάμε ήδη και σε συνδυασμό μεταξύ τους για τον κορονοϊό.
Η κυρία Γκρανιά δήλωσε αισιόδοξη ότι τους επόμενους μήνες, ίσως και συντομότερα, να έχουμε απαντήσεις για την αποτελεσματικότητά των θεραπειών που εφαρμόζονται στη μάχη κατά του Covid-19.
Τόνισε, πάντως, ότι δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα αν το εύκρατο κλίμα βοηθά στον περιορισμό του κορονοϊού.
«Ακόμα κι αν υπάρχει μείωση το καλοκαίρι, επειδή ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία, όταν και αν επιστρέψει ο ιός το φθινόπωρο θα νοσήσουν αυτοί που δεν είχαν νοσήσει» σημείωσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει κάποια διαφορά το καλοκαίρι.
Η λοιμωξιολόγος εκτιμά ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας αλλά θα είναι ενδημικός και δεν θα έχει αυτή την επιθετική μορφή.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News