346
|

Τρίτο πρόγραμμα, πρωινή ανάσα

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 5 Δεκεμβρίου 2014, 00:07

Τρίτο πρόγραμμα, πρωινή ανάσα

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 5 Δεκεμβρίου 2014, 00:07

Κάθε μέρα που ξυπνώ συντονίζομαι στο Τρίτο Πρόγραμμα. Αφήνομαι στις μουσικές επιλογές των πρωινών εκπομπών. Καλόγουστες, ενδιαφέρουσες, χαλαρωτικές. Είτε μπουμπουνίζει είτε φυσά δυνατός βοριάς, στο υπόγειο που περνώ τις πρώτες μου πρωινές στιγμές επικρατεί απόλυτη αρμονία. Γεμίζω τις μπαταρίες με θετική ενέργεια ώστε όταν βγω στους δρόμους να μπορέσω να αντιμετωπίσω τη μιζέρια. Πώς καταντήσαμε έτσι; Υποτίθεται ότι οι θυσίες που κάναμε και ακόμη κάνουμε θα μας είχαν φέρει σε καλύτερη μοίρα. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Αυτό το «πιάσαμε πάτο» είναι ακόμα άπιαστο όνειρο. Το πολιτικό προσωπικό και οι συνεργάτες του που έφεραν τη χώρα στην οικονομική εξαθλίωση είναι φυσικά τα πιο ακατάλληλα πρόσωπα για να τη βγάλουν από αυτή. Η συγκυβέρνηση (η κύρια πολιτική δύναμη που κατέστρεψε τη χώρα), απέτυχε -έως και σήμερα- να τη σώσει. 

Οι μέρες που έρχονται δεν θα είναι εύκολες. Η ίδια πολιτικοοικονομική ολιγαρχία που ευθύνεται για την καταστροφική πραγματικότητα, ακόμα βασιλεύει. Όλες οι μεγάλες δουλειές ήδη έχουν καταλήξει στα χέρια της. Δρόμοι, αεροδρόμια, το Ελληνικό, παραλίες, ενέργεια κ.λπ. Αντί, λοιπόν, να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για τα αμαρτωλά τους πεπραγμένα, με τις τωρινές τους επενδύσεις εξακολουθούν να είναι πανίσχυροι και να «συνδιοικούν» τη χώρα. Δεν θα ξεμπλέξουμε από αυτούς έτσι εύκολα. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι θα τους υποστούμε για πολλά ακόμα χρόνια.

Η κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό στερέωμα επίσης έχει υποστεί τόση μεγάλη φθορά ώστε ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «ο κ. Σαμαράς ελπίζει σε αποστασίες για να βρει τους 180 βουλευτές για την εκλογή του ΠτΔ. Τελικά δεν έχουμε κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά, ως κοινωνία αλλά ούτε ως κοινοβουλευτική Δημοκρατία, από το γκρίζο '65 και τη γνωστή -στους μεγαλύτερους- αποστασία. Είναι θλιβερό. Αυτό οφείλεται κυρίως στην εσκεμμένη έλλειψη παιδείας, την ύλη που (δεν) διδάσκεται στα σχολεία αλλά και στα πανεπιστήμια.  

Συντονίστε, λοιπόν, τα ραδιόφωνά σας το πρωί στους 103,7 (Τρίτο πρόγραμμα), μήπως οι νότες, οι αρμονίες, οι μελωδίες των μεγάλων μουσικών δημιουργών, οι απαγγελίες γνωμικών και ποιημάτων και οι ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις καθαρίσουν το θολό και παράφωνο τοπίο που επικρατεί στην καθημερινότητά μας, για να βάλετε τουλάχιστον ένα θετικό πρόσημο στη μέρα σας.      

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News