216
|

Ποιος πληρώνει τη μαφία;

Λίνα Παπαδάκη Λίνα Παπαδάκη 24 Σεπτεμβρίου 2013, 00:16

Ποιος πληρώνει τη μαφία;

Λίνα Παπαδάκη Λίνα Παπαδάκη 24 Σεπτεμβρίου 2013, 00:16

«Οι δικηγόροι και οι πολιτικοί έχουν άδεια να κλέβουν. Εμείς δεν χρειαζόμαστε άδεια». Τάδε έφη Κάρλο Γκαμπίνο. Από τους μεγαλύτερους μαφιόζους της Νέας Υόρκης, ηγήθηκε της φαμίλιας από το 1957 μέχρι το 1976 διευθύνοντας μια εγκληματική αυτοκρατορία με τζίρο 500 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και δύναμη χιλίων εκτελεστών. Δεν πέρασε ούτε μια μέρα πίσω από τα σίδερα.

Ακόμα δεν ξέρουμε εάν ο φονιάς του Παύλου Φύσσα ήταν πληρωμένος με τη στενή έννοια ή μισθοδοτούμενος με την ευρεία. Ακόμα δεν ξέρουμε εάν αυτοί που φουσκώνουν τα μυαλά των φουσκωμένων μπράτσων φουσκώνουν καμιά φορά ή συστηματικά και τις τσέπες τους. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο μεγάλος αριθμός γραφείων σε όλη την Ελλάδα, οι αμέτρητες ορδές των ξυρισμένων, η οργάνωση, ο εξοπλισμός, η εκπαίδευση, τα υλικά, κάνουν πάρα πολλά λεφτά. Αυτό γίνεται χρόνια. Μέχρι πέρυσι που προέκυψε η κρατική επιχορήγηση, ο μόνος γνωστός πόρος ήταν το ξενοδοχείο ημιδιαμονής της κυρίας Ζαρούλια.

Άρα το ερώτημα είναι αυτό: ποια ήταν και ποια είναι η πηγή των χρημάτων που δεν μπορεί να είναι άλλη από τα χρηματοκιβώτια πλουσίων ανθρώπων, επιχειρηματιών ή άλλων. Ακολούθα το χρήμα, είναι τώρα η δουλειά των διωκτικών αρχών εφόσον -όπως φαίνεται, αυτή τη φορά- δείχνουν να θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Ποιο χέρι με ακριβά μανικετόκουμπα και απαλό δέρμα πλήρωσε τον βαρκάρη να περάσει τον Παύλο απέναντι;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News