175
Αγωνία τέλος... | INTIMEnews

Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 17:41
Αγωνία τέλος...
|INTIMEnews

Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 17:41

Ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Για πρώτη φορά, στις εκτυπωμένες καταστάσεις που αναρτώνται στα σχολεία της χώρας, δεν αναγράφονται τα ονόματα των επιτυχόντων, αλλά μόνον οι κωδικοί τους και η σχολή στην οποία εισάγονται.

Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, πρέπει να ζητήσει από τον διευθυντή να του ανακοινώσει τους βαθμούς με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας.

Οι συνολικές θέσεις εισακτέων στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το 2018-19 είναι 74.692 (δεν περιλαμβάνονται οι περίπου 3.000 θέσεις των στρατιωτικών κ.ά. σχολών, που ορίζονται από τα εποπτεύοντα υπουργεία).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...