294
|

Μονάχα οι βλάκες δεν συνεννοούνται

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 17 Δεκεμβρίου 2014, 00:13

Μονάχα οι βλάκες δεν συνεννοούνται

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 17 Δεκεμβρίου 2014, 00:13

Οι περισσότεροι από τους εν ενεργεία πολιτικούς μας φαίνεται ότι τελικά δεν αγαπούν τη χώρα. Ασχολούνται με τη διατήρηση της εξουσίας και όλων των οικονομικών και κοινωνικών προνομίων που τους παρέχονται από τα αξιώματά τους, δίχως να σκέφτονται ότι οι πράξεις τους θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της χώρας και των κατοίκων της.  

Το πρωί ήμουν στην τράπεζα και μιλούσα με έναν από τους διευθυντές. «Ενώ είχε αρχίσει κάτι να κινείται, με τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών όλα σταμάτησαν. Πελάτες έρχονται και ρωτούν πώς θα μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό για να προλάβουν το χειρότερο». 

Η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Είναι αποκλειστική τους ευθύνη. Όπως οι πράξεις του καθενός από εμάς παίζουν καθοριστικό ρόλο για την προσωπική μας εξέλιξη,  έτσι και οι αποφάσεις των εκάστοτε αρχηγών της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που έγιναν πράξεις, ήταν καθοριστικές για την δυσμενέστατη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. Αν κάποιος από τους «κατώτερους των περιστάσεων» πολιτικούς αρχηγούς (Α. Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Σημίτη, Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά) είχε τολμήσει να πάρει γενναίες αποφάσεις στη διάρκεια της θητείας του, δεν θα ήμασταν σήμερα στην τραγική αυτή θέση να κολυμπάμε παρέα με τους καρχαρίες. 

Φυσικό είναι αυτές οι δύσκολες ώρες να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στην επικαιρότητα στο αν θα οδηγηθούμε σε εκλογές ή όχι μετά την ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου. Όμως όποιες και να είναι οι άμεσες πολιτικές εξελίξεις, είναι νομίζω καιρός να βρεθεί ένας δίκαιος και δημοκρατικός τρόπος ώστε να καταμεριστούν επιτέλους οι ευθύνες όσων κυβέρνησαν αυτόν τον τόπον, από την μεταπολίτευση και μετά και κατάφεραν να τον οδηγήσουν σε αυτό το δραματικό αδιέξοδο που ζούμε, έχοντας μάλιστα παραλάβει από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μία υγιέστατη οχυρωμένη οικονομία, ένα σύγχρονο και Δημοκρατικό Σύνταγμα. Μια Ελλάδα που ήταν ήδη το δέκατο ισότιμο μέλος της τότε ΕΟΚ. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News