232
| kalavrytanews.com

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: νεκροί και οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2022, 15:56
|kalavrytanews.com

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: νεκροί και οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2022, 15:56

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση των τριών ορειβατών που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων. Οι τρεις αναρριχητές εντοπίστηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία τα οποία από το πρωί της Κυριακής «χτένισαν» σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι τρεις έμπειροι αναρριχητές παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα.

Την είδηση του εντοπισμού τους (χωρίς να παρουσιάζουν σημεία ζωής) επιβεβαίωσε με ανάρτησή της και η Πυροσβεστική.

Οι τρεις αναρριχητές, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πατρών και έμπειροι κατά πληροφορίες ορειβάτες, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου.

Ο συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου καθώς το αυτοκίνητό τους εξακολουθούσε να παραμένει στο πάρκινγκ του Κέντρου ενώ οι συνεχείς κλήσεις προς το κινητό που είχαν δώσει ως τηλέφωνο επικοινωνίας, δεν είχαν ανταπόκριση.

Οπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης Αγριος, οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών επικεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο, ενώ επιστρατεύτηκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα, τόσο από πεζοπόρα τμήματα, όσο και από αέρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...