221
|

Ένα βαν για το άσυλο ανιάτων

Στέλλα Αλαφούζου Στέλλα Αλαφούζου 1 Ιουνίου 2015, 09:59

Ένα βαν για το άσυλο ανιάτων

Στέλλα Αλαφούζου Στέλλα Αλαφούζου 1 Ιουνίου 2015, 09:59

Το Άσυλο Ανιάτων προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να αποκτήσει ένα ειδικά διαμορφωμένο βαν, απαραίτητο για τις ανάγκες των ανθρώπων του, διαβάζω στην Athens Voice από την κυρία Σταυρούλα Παναγιωτάκη. Μου φαίνεται αδιανόητο που μέσα σε τόσα δωρεάν παρεχόμενα αυτοκίνητα σ’ αυτή τη χώρα δεν έχει βρεθεί ένα ειδικά διαμορφωμένο βαν για τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Το Άσυλο Ανιάτων συστάθηκε το 1893 και έχει προσφέρει σε χιλιάδες πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με το εξειδικευμένο προσωπικό του. Το 1972 ιδρύει το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων. Σήμερα περιθάλπει 200 ασθενείς πάσχοντες από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές κινητικότητας, όπως διαβάζω στο καταστατικό του. Για την περίθαλψή τους απασχολούνται 140 ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμοι, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό και εργατοτεχνίτες, προσφέροντας 24ωρη υποστήριξη.

Η συμμετοχή τους σε δραστηριότητες του έξω κόσμου, αδύνατη. Οι εικόνες περιορισμένες εντός του Ασύλου. Κάποτε τους πήγαν στη θάλασσα και τη φοβήθηκαν ως άγνωστη. Οι άνθρωποι του Ασύλου Ανιάτων ζουν αποκλεισμένοι, αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν το βαν για τις μετακινήσεις τους αν συμμετέχουμε στη δράση-εκστρατεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (Cosmote – Vodafone – Wind) και στέλνοντας γραπτό μήνυμα από το κινητό μας με τη λέξη ΑΣΥΛΟ ή ASYLO στο 54234 (χρέωση 1.23 ευρώ / sms) από 1/6 – 7/6. Μπορούμε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News