361
|

Εμετρήθης, εζυγίσθης, απερρίφθης

Avatar testSO 3 Μαρτίου 2014, 00:22

Εμετρήθης, εζυγίσθης, απερρίφθης

Avatar testSO 3 Μαρτίου 2014, 00:22

Τα πολιτικά κόμματα, είθισται να διατηρούν προσωπικό που ασχολείται με τον αντίπαλο. Υπάλληλοι ή εθελοντές, «κοσκινίζουν» κάθε δήλωσή του, και προσπαθούν -πότε με θεμιτούς τρόπους και πότε με το κατάλληλο μοντάζ- να βρουν οτιδήποτε θα αποφέρει επικοινωνιακό κέρδος στο κόμμα. Στο πολιτικό «παιχνίδι», τέτοια θεωρούνται φυσιολογικά και αυτονόητα. Ο εντοπισμός λαθών του αντιπάλου, όχι το μοντάζ.

Ίδιο μηχανισμό φαίνεται να διατηρεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αν και, φαινομενικά, δεν (πρέπει να) ανακατεύεται με τα πολιτικά. Παρακολουθεί τους πολιτικούς χώρους και «κτυπάει» ό,τι θεωρεί πως δεν συνάδει με τα χριστιανικά ιδεώδη, όπως ο ίδιος τα καθορίζει. Γνωστό ότι απείλησε με αφορισμό τους βουλευτές που θα ψήφιζαν το σύμφωνο συμβίωσης, ονομάζοντάς το «επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι». Στη συνέχεια, με επιστολή του στον Ευ. Βενιζέλο, απεφάνθη ότι «η ομοφυλοφιλία είναι σιχαμερό αμάρτημα» και τώρα βάζει στο στόχαστρο τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Κουμουτσάκο.

«Η επιλογή του κ. Γ. Κουμουτσάκου, σαν υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, από το κόμμα της ΝΔ, αποτελεί σοβαρή πρόκληση για τον ευσεβή Ορθόδοξο Ελληνικό λαό, διότι για εκείνον, έχουν ήδη ακουσθεί τα τρία ρήματα του Θείου λόγου, «εμετρήθης, εζυγίσθης απερρίφθης», δηλώνει ο κ. Σεραφείμ. Και τούτο, «κατόπιν της τραγικής ψήφου του στο Ευρωκοινοβούλιο, για τη θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας με το αποτρόπαιο ψήφισμα υπό τον τίτλο: "Χάρτης πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου"». Άρα, όχι μόνο ο κ. Κουμουτσάκος αλλά και όσοι ψήφισαν υπέρ του χάρτη, «εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν, απερρίφθησαν». 

Κατονομάζει και άλλους αλλά επειδή αυτός κατέρχεται υποψήφιος, ζητάει από τον λαό της Αττικής «να τον μαυρίσουν» επειδή «έχει πλέον, με τη μεταφυσική των πράξεων ως προσωπική του περιουσία, αδιαπτώτως τη συμπόρευσή του με την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και τον ευτελισμό και τη γελοιοποίηση του ανθρωπίνου προσώπου και της θεοσδότου ανθρωπίνης σεξουαλικότητος».

Και αφού ο «ποιμένας» έχει καταλήξει στο αλάνθαστο συμπέρασμα, προχωράει στο παρασύνθημα: «Ερωτώνται οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Έλληνες του λεκανοπεδίου, τέτοιον Περιφερειάρχη επιθυμούν;». Έχοντας εμπιστοσύνη στους ευσεβείς Ορθόδοξους Έλληνες, περιμένει ότι «η απάντησις θα δοθεί στις κάλπες προσεχώς…».

Θα ήταν ασήμαντα αυτά, αν δεν ήταν συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεων, ενδεικτικά του πώς αντιλαμβάνεται θέση και ρόλο, ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης-δημόσιος υπάλληλος. Κι εδώ, μάλλον χωράει το εμετρήθης, εζυγίσθης, απερρίφθης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News