432
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο βήμα της Βουλής τη στιγμή του επεισοδίου με την Κατερίνα Μάρκου | INTIMEnews

Εξαλλος ο Θεοδωράκης με Μάρκου: «Τα ψηλοτάκουνά σας δεν φθάνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης» 

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 14:16
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο βήμα της Βουλής τη στιγμή του επεισοδίου με την Κατερίνα Μάρκου
|INTIMEnews

Εξαλλος ο Θεοδωράκης με Μάρκου: «Τα ψηλοτάκουνά σας δεν φθάνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης» 

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 14:16

Σε μία από τις σπάνιες στιγμές που έχει χάσει την ψυχραιμία του, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν άντεξε τις φωνές της βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Μάρκου (η οποία είχε εκλεγεί με το Ποτάμι, αλλά μετά την ανεξαρτητοποίησή της έσπευσε να μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή σχετικά με τη συμφωνία και την ανάγκη επίλυσης του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

299538
H Κατερίνα Μάρκου, στα πράσινα, ψέγει τον Σταύρο Θεοδωράκη την ώρα της ομιλίας του (INTIMEnews)

Την ώρα που ο κ. Θεοδωράκης μιλούσε για τη Θεσσαλονίκη και το πώς εφόσον λυθεί το Σκοπιανό μπορεί να αναδειχθεί σε οικονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, δέχθηκε φραστική επίθεση από την κυρία Μάρκου, η οποία από τα «ορεινά» βουλευτικά έδρανα τού φώναξε: «Ουστ, αυτά να πας να τα πεις στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης»!

«Σε αντίθεση με σας, εγώ κυκλοφορώ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και όχι στα σαλόνια… Τα ψηλοτάκουνά σας δεν φθάνουν στους δρόμους Θεσσαλονίκης… Πάρτε τις γόβες σας και πηγαίνετε να ακούσετε τον κόσμο» της απάντησε σε έντονο ύφος ο επικεφαλής του Ποταμιού, στηλιτεύοντας συνολικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της συμφωνίας.

Στο ίδιο επιθετικό ύφος έκανε και ένα προσωπικό ερώτημα στην πρώην βουλευτή του. «Δάνειο ζητήσατε από τη ΝΔ;» τη ρώτησε, και απευθυνόμενος στους βουλευτές του νέου της κόμματος, τους είπε: «Να τη χαίρεστε».

«Ολοι αυτοί, που επιπόλαια -ίσως και χωρίς πολλή σκέψη- υποκύπτουν κάποια στιγμή στις σειρήνες του πολιτικού κόστους, θα πρέπει να ξέρουν ότι τελικά τρέφουν τον συντηρητισμό και τον λαϊκισμό που κατατρώει τη χώρα» είπε στην ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης. «Εγώ όμως» ξεκαθάρισε «δεν θα γίνω άλλη μια κατσαρίδα της πολιτικής, γιατί δεν με αφορά το λεγόμενο πολιτικό κόστος, ειδικά αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας».

Γιατί ειδικά σήμερα, όπως υπογράμμισε, «επείγει μία καλή συμφωνία με τους γείτονες μας, να μην τους δώσουμε ‘πακέτο’ στους Τούρκους. Να τους δώσουμε το χέρι μας. Να τους βοηθήσουμε να γίνουν μέλη της ΕΕ – σε 10, 12 χρόνια, γιατί τόσο θα κρατήσει» και «να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη επιχειρηματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

Στο σημείο αυτό ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ «απαραίτητο πρώτο βήμα» που ναι μεν έχει αδυναμίες, «αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε».

«Οι έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο» συμπλήρωσε, και «αν ο Ζάεφ καταφέρει και πείσει τους γείτονές μας να ταχθούν με το μέρος της συμφωνίας, οι αλυτρωτισμοί και η εχθρότητα που υπαγόρευαν οι εθνικιστές, θα τελειώσουν».

Κατά το επεισόδιο με την κυρία Μάρκου, ο κ. Θεοδωράκης έγινε δέκτης των πυρών και του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο και προκάλεσε να  συζητήσουν όποτε θέλει, όποιο θέμα εκείνος επιθυμεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...