453
Ο 56χρονος σώθηκε σαν από θαύμα από την ισχυρή έκρηξη | Nikos Libertas / SOOC

Εκρηξη στη Γλυφάδα: Ο Λιβανέζος, η αυστραλιανή μαφία και οι έρευνες των Αρχών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2019, 13:58
Ο 56χρονος σώθηκε σαν από θαύμα από την ισχυρή έκρηξη
|Nikos Libertas / SOOC

Εκρηξη στη Γλυφάδα: Ο Λιβανέζος, η αυστραλιανή μαφία και οι έρευνες των Αρχών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2019, 13:58

Το μαφιόζικο χτύπημα στη Γλυφάδα το πρωί της Παρασκευή έχει αναστατώσει τις Αρχές που προσπαθούν να διαπιστώσουν τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης, που έγινε στο υπαίθριο πάρκινγκ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Οπως γράφει και ο Guardian, στόχος των δραστών φαίνεται πως ήταν ο 56χρονος λιβανέζος Αμάντ Τζέι Μαλκούν. Ο Μαλκούν, που παρουσιάζεται ως αρχηγός των διαβόητων μηχανόβιων γκάνγκστερ «Comancheros» της Αυστραλίας, τελικά τραυματίστηκε στα χέρια και τα πόδια από την έκρηξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η βομβιστική επίθεση έγινε με TNT, που είχαν τοποθετήσει οι δράστες στο όχημα και πυροδοτήθηκε από τη μίζα του οχήματος.

Η διαδρομή του Λιβανέζου

Ο Λιβανέζος έφυγε το 2013 από την Αυστραλία και μετακόμισε στο Ντουμπάι, καθώς, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ήθελε να ξεφύγει από τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας ηγούνταν. Οι «Comancheros» έχουν στο ενεργητικό τους εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου και εμπόριο ναρκωτικών.

Στο Ντουμπάι, ο 56χρονος φέρεται να απέκτησε επαφές με Ρώσους και να ανέπτυξε αντίστοιχη εγκληματική δράση ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στην Ελλάδα και είχε δημιουργήσει οικογένεια.

Στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, είχε δραστηριοποιηθεί στο εμπόριο ναρκωτικών και τις εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου, μαζί με τα μέλη της οργάνωσης. Τα δημοσιεύματα στην Αυστραλία τονίζουν ότι δεν είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών, αλλά ήταν παρών στην απαγωγή του βαρόνου των ναρκωτικών Γουέιν Ρόντνει Σνάιντερ στην Ταϊλάνδη, το 2015. Σημειώνουν ακόμη πως είχε αναπτύξει τη «βάση» των δραστηριοτήτων των Ρώσων στην Ελλάδα, δημιουργώντας «υποκατάστημά» τους.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Το πρώτο σενάριο που εξετάζει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι η απόπειρα εκτέλεσης του 56χρονου να έχει σχέση με τον λεγόμενο «πόλεμο της Αυστραλίας», που φαίνεται ότι έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα, μετά την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή, τον περασμένο Οκτώβριο, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας.

Το δεύτερο σενάριο είναι η απόπειρα εκτέλεσης του 56χρονου να αποτελεί αντίποινα στη δολοφονία του επιχειρηματία, καθώς τότε θεωρούταν εντολοδόχος του συμβολαίου θανάτου ο λιβανέζος Ιμπραχίμ, με τον οποίο ο Γιάννης Μακρής είχε… παρελθόν την περίοδο που διέμενε στην Αυστραλία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση της υγείας του, ο Μαλκούν εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας ενώ υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στα χέρια και τα πόδια όπου φέρει σοβαρά τραύματα. Οι γιατροί μιλούν για ένα θαύμα και απορούν πώς τη γλίτωσε από τέτοια έκρηξη και την πυρκαγιά που ξέσπασε τυλίγοντας το όχημα στις φλόγες, ενώ μόλις ξεπεράσει το σοκ αναμένεται να καταθέσει.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν θα θελήσει να αποκαλύψει πράγματα ενώ θα αναζητήσουν και τη σύζυγο του η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έλειπε αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό για να τους δώσει και εκείνη κατάθεση ενώ καταθέσεις θα λάβουν και από άτομα με τα οποία το θύμα είχε επαφές κοινωνικές και επαγγελματικές έτσι ώστε να σχηματίσουν την εικόνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...