971
Χωρίς πρωτάκια (και παιδιά των υπόλοιπων τάξεων) για πρώτη φορά μετά από 85χρόνια τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη | ziridis.gr

«Λουκέτο» μετά από 85 χρόνια στα εκπαιδευτήρια «Ζηρίδη» – τι θα γίνει με τους μαθητές

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2020, 13:48
Χωρίς πρωτάκια (και παιδιά των υπόλοιπων τάξεων) για πρώτη φορά μετά από 85χρόνια τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη
|ziridis.gr

«Λουκέτο» μετά από 85 χρόνια στα εκπαιδευτήρια «Ζηρίδη» – τι θα γίνει με τους μαθητές

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2020, 13:48

Τα χρέη «λύγισαν» ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, με διαδρομή οκτώ και πλέον δεκαετιών και το κουδούνι δεν θα χτυπήσει τη νέα σχολική χρονιά στα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη».

Ηδη κατά πληροφορίες, επιστρέφονται οι προκαταβολές που είχαν δοθεί για τη χρονιά 2020-21, ενώ οι γονείς των μαθητών ειδοποιήθηκαν επισήμως ότι το σχολείο κλείνει οριστικά.

Οι περίπου 1.000 μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη» καλούνται πλέον απευθυνθούν σε άλλα σχολεία για τη συνέχεια των σπουδών τους.

Μένει επίσης να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις του σχολείου στα Σπάτα που, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσουν αντικείμενο εξαγοράς από άλλους εκπαιδευτικούς ομίλους.

Πώς οδηγήθηκε το σχολείο στο «λουκέτο»

Σύμφωνα με το in.gr, εδώ και χρόνια η διοίκηση του σχολείου αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τόσο τον υψηλό δανεισμό στις τράπεζες, μετά το δυσβάσταχτο -όπως αποδείχθηκε- «άνοιγμα» της επένδυσης για τα νέα κτίρια στα Σπάτα, όσο και τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Φήμες κάνουν λόγο για χρέη πολλών εκατομμυρίων, πέραν των δανείων στις τράπεζες που έχουν «κοκκινήσει» εδώ και χρόνια.

Το 2017 οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στα Σπάτα βγήκαν σε πλειστηριασμό και πέρασαν στα χέρια θυγατρικής γνωστής τράπεζας για δάνεια άνω των 22 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια τύχη είχε τον περασμένο Φεβρουάριο και η οικία της Κατερίνας Ζηρίδη στην Κηφισιά, που επίσης «βγήκε στο σφυρί» για χρέη ύψους 8,6 εκατ. ευρώ στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ιστορία των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη

1933

Ο φιλόλογος Γεώργιος Ζηρίδης, ένας άνθρωπος με όραμα και διορατικότητα, ιδρύει έναν πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Οργανισμό στον Πειραιά, το «Λύκειον η Αθηνά».

1941

Στα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής ο Πειραιάς βομβαρδίζεται και τα σχολεία κλείνουν. Ο Γεώργιος Ζηρίδης ανοίγει εκ νέου το σχολείο στην Πλατεία Βικτωρίας.

1957

Tο σχολείο επεκτείνεται στη Βίλα Παληού στη Γ΄ Σεπτεμβρίου. Το σχολείο διακρίνεται για την ποιότητα και την προσφορά του στην παιδεία και κατακτά την εμπιστοσύνη της αθηναϊκής κοινωνίας.

1962

Το «Λύκειον η Αθηνά» μεταφέρεται στον Παράδεισο Αμαρουσίου και αποτελεί έναν υποδειγματικό εκπαιδευτικό οργανισμό που εμπνέει και ανοίγει νέους δρόμους στην παιδαγωγική γνώση.

1964

Γίνεται η αδελφοποίηση με το Αγγλικό Σχολείο «King Edward’s School».

1971

Η νεαρή κόρη του Γεωργίου Ζηρίδη, Κατερίνα Ζηρίδη, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του σχολείου. Δύο χρόνια αργότερα, ο Παναγιώτης Ζηρίδης, αδελφός της Κατερίνας Ζηρίδη, γίνεται και αυτός μέλος της διοικητικής ομάδας.

1983

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με το Evangelisches Gymnasium zum Grauen Kloster της Γερμανίας.

1984

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με το δημόσιο λύκειο «Ακρόπολις» της Λευκωσίας.

1994

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με την Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους..

1995

Δημιουργείται το Κέντρο Έρευνας Ανάπτυξης που ενσωματώνει τις νέες παιδαγωγικές τάσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ιδρύεται το Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού (ΚΑΠ) με στόχο την αντιμετώπιση μαθησιακών, αναπτυξιακών και ψυχολογικών δυσκολιών των μαθητών.

1997

Ο Παναγιώτης Ζηρίδης έχει ήδη αποφασίσει να μην ακολουθήσει τη νέα πορεία του σχολείου.

1999

Η τρίτη γενιά της οικογένειας Ζηρίδη, Τζωρτζίνα και Μάνια Σπέντζου, εισέρχεται δυναμικά στον εκπαιδευτικό οργανισμό μετά από πολυετείς σπουδές στην Αγγλία και την Αμερική στους τομείς της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας και της διοίκησης επιχειρήσεων.

Δημιουργείται το Τμήμα Μαθητικής Φροντίδας με στόχο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων, υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων προσωπικοτήτων που θα συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία.

Καθιερώνεται ο Θεσμός των Υποτροφιών, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από όλα τα σχολεία της Ελλάδας να φοιτήσουν ως υπότροφοι στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη πιστοποιούνται κατά ISO 9001. Είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος εγκαθιστά και εφαρμόζει συστήματα ποιότητας.

2000

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με τη Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης.

Δημιουργείται το Τμήμα Φροντίδας Γονέων, το οποίο αποτελεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους γονείς

Εισάγεται στο σχολείο το πρόγραμμα εφαρμογής της Θεωρίας των Πολλαπλών Ευφυϊών από το Πανεπιστήμιο του Harvard, το οποίο ενθαρρύνει τους μαθητές να εξερευνήσουν και να καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους.

2002

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη εγκαινιάζει στα Σπάτα ένα εκπαιδευτικό συγκρότημα διεθνών προδιαγραφών σχεδιασμένο σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πάνω από 4.000 προσκεκλημένων, τα εγκαίνια πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος.

2003

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη είναι το πρώτο σχολείο στην Ευρώπη που διακρίνεται για τη «Δέσμευση στην Αριστεία» (Committed to Excellence) από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Διοίκηση της Ποιότητας (European Foundation for Quality Management-EFQM).

2004

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη πιστοποιείται κατά ISO 14001 για την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης του περιβάλλοντος. Δημιουργείται το πρόγραμμα «Τόποι Πολιτισμού» στο Δημοτικό.

2006

Δημιουργείται το ZED CLUB, ένα club επιμόρφωσης, αθλητισμού και προσωπικής ανάπτυξης για όλες τις ηλικίες.

2007

Δημιουργείται το Ωδείο Ζηρίδη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη βραβεύεται για 2η χρονιά από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Ποιότητα της Διοίκησης (EFQM). Είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα με Ευρωπαϊκό Βραβείο «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία».

2008

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην ποιότητα και στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος επαναπιστοποιείται κατά τα διεθνή πρότυπα ποιότητας ΙSO 9001 και ISO 14001.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη αδελφοποιείται με το σχολείο Ελλάς- Μακεδονία της Ακτής Ελεφαντοστού.

2009

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη είναι το πρώτο ελληνικό, μη διεθνές σχολείο, το οποίο γίνεται μέλος του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Ε.C.I.S. -ένας οργανισμός. ο οποίος προωθεί τα ιδεώδη και τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα στο χώρο της εκπαίδευσης και λειτουργεί ως καταλύτης στην προώθηση κι εφαρμογή των καινοτομιών.

2010

Το σχολείο αδελφοποιείται με την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου.

2011

Δημιουργείται το Ziridis Coaching Center.

Τέλη 2011 η Νέα Γενιά Ζηρίδη εξασφαλίζει την αποκλειστική συνεργασία με την Liverpool International Football Academy Soccer Schools.

2012

Δημιουργείται το «Zirdis Club» με σκοπό την ενίσχυση των επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ γονέων, αποφοίτων και συνεργατών της Νέας Γενιάς Ζηρίδη.

2013

Συνεργασία με τα CAMBRIDGE INTERNATIONAL SCHOOLS και δημιουργία δίγλωσσου προγράμματος. Το μοναδικό ελληνικό σχολείο που έχει αυτή την συνεργασία.

Δημιουργία iPAD SCHOOL: η Νέα Γενιά Ζηρίδη επενδύει στην ψηφιακή εκπαίδευση, τοποθετώντας διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και εισάγοντας, προαιρετικά, τα IPAD στην διδασκαλία της Δ’ Δημοτικού και της Α΄Γυμνασίου. Το 50% από τα γνωστικά αντικείμενα της τάξης θα πραγματοποιούνται με την αξιοποίηση των i-pads στη διδασκαλία, αξιοποιώντας, παράλληλα, και τους διαδραστικούς πίνακες μέσω του συστήματος Apple- TV.

2014

Ακόμα μία σημαντική συνεργασία: η Νέα Γενιά Ζηρίδη εντάσσεται στο δίκτυο γερμανικών σχολείων Pach.

2015

Τιμώντας μια σημαντική προσωπικότητα για την ιστορία του σχολείου, τo κτήριο του Γυμνασίου ονομάζεται «Ιωάννης Ματιάτος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...