461
Ο Τζουλιάνι στα μέσα του Νοεμβρίου στην περιβόητη, λόγω ρέουσας βαφής από τα μαλλιά του, ομιλία του στα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Ουάσινγκτον | REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Ειρωνεία: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό και ο Ρούντι Τζουλιάνι

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2020, 22:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/12/2020, 07:01
Ο Τζουλιάνι στα μέσα του Νοεμβρίου στην περιβόητη, λόγω ρέουσας βαφής από τα μαλλιά του, ομιλία του στα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Ουάσινγκτον
| REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Ειρωνεία: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό και ο Ρούντι Τζουλιάνι

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2020, 22:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/12/2020, 07:01

Καθώς οι ΗΠΑ σαρώνονται από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού —του ιού που είχε «εξαφανιστεί» όπως έλεγε, τρομακτικά ανεύθυνος, ο Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία— οι πιθανότητες να μην νοσήσεις είναι πλέον όλο και πιο μικρές. Αλλά εδώ η ειρωνεία είναι αμείλικτη: τελευταίο χτύπημα της Covid-19 είναι ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο κολλητός του Τραμπ, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να ανατρέψει με δικολαβίστικα επιχειρήματα το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου και φυσικά ένας από τους υποστηρικτές του αφηγήματος ότι ο κορονοϊός «είναι σε αποδρομή».

O Tζουλιάνι είναι ένα ακόμη από τα πρόσωπα του περιβάλλοντος Τραμπ που νοσεί από τον κορονοϊό, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος έχει επιβάλει μια κουλτούρα μη λήψης μέτρων αυτοπροστασίας —ελάχιστες ήταν οι φορές που είδαν τον ηλικιωμένο προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ να φοράει μάσκα στα ασταμάτητα ταξίδια που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες στις πολιτείες-κλειδιά των εκλογών στις (ως τώρα αποτυχημένες) προσπάθειές του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το ότι ο 76ετής Τζουλιάνι προσεβλήθη από τον κορονοϊό, το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τραμπ μέσω —τι άλλο;— του Twitter. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έπλεξε το εγκώμιο του Τζουλιάνι, χαρακτηρίζοντάς τον τον σπουδαιότερο δήμαρχο στην ιστορία της Νέας Υόρκης (θα τρίζουν τα κόκκαλα του Φιορέλο λα Γκουάρντια) και βέβαια αποκάλεσε τον ιό «κινεζικό ιό».

«Ο Ρούντι Τζουλιάνι, μακράν ο σπουδαιότερος δήμαρχος στην ιστορία της Νέας Υόρκης, ακάματος εργάτης στην αποκάλυψη των πιο διεφθαρμένων εκλογών (μακράν!) στην ιστορία των ΗΠΑ, βρέθηκε θετικός στον κινεζικό ιό. Γίνε καλά σύντομα Ρούντι, θα συνεχίσουμε» έγραψε την Κυριακή ο Τραμπ.

Μερικές ώρες αργότερα και ο Τζουλιάνι επιβεβαίωσε ότι νοσεί, ευχαριστώντας τον κόσμο για τις ευχές του.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, (βράδυ Κυριακής, τοπική ώρα), το ABC γνωστοποίησε ότι ο Τζουλιάνι εισήχθη στο νοσοκομείο του Τζόρτζταουν στην Ουάσινγκτον.

Η ασθένεια και η αναγκαστική καραντίνα του Τζουλιάνι αποτελούν ένα ακόμα εμπόδιο στις απελπισμένες προσπάθειες του Τραμπ να ακυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, καθώς όλη αυτήν την εκστρατεία την είχε αναλάβει σχεδόν προσωπικά ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος ο Τραμπ είχε νοσηλευτεί για κορονοϊό στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου (εδώ), ύστερα από ένα αποκαλούμενο «super spreading event», ένα γεγονός υπερμετάδοσης σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. Εκείνη την εποχή πολλοί ήταν οι άνθρωποι του προέδρου —από την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, μέχρι τον φίλο του, πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι— που είχαν νοσήσει από τον ιό.

Κι όμως ο Τραμπ πορεύτηκε στις εκλογές με το επιχείρημα ότι ο ιός κατ΄ουσίαν δεν υπάρχει και θα εξαφανιστεί σύντομα, ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να μη φορούν μάσκα και να μην ακούν τους επιστήμονες.

Εδώ και πέντε ημέρες, οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2.000 νεκρούς καθημερινά. Και ο δρ Αντονι Φάουτσι προειδοποιεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα, καθώς θα αρχίσει μια νέα φάση διασποράς με τις επισκέψεις στα σπίτια λόγω των γιορτών…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...