577
Το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα | Intime

Εγκαινιάστηκε το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 15:27
Το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα
|Intime

Εγκαινιάστηκε το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 15:27

Με στόχο την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία» στη χώρα μας, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Στο νέο εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργούν καθημερινά 16 γραμμές εμβολιασμού, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να εμβολιάζονται για τον κορονοϊό έως 1.800 πολίτες κάθε μέρα. Η επίσημη λειτουργία του ξεκινά αύριο, Τετάρτη.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα πάλι βλέπουμε να υπάρχει μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας για την πρώτη, αλλά και για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, καθώς επίσης και ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα παιδιά. Είναι ξεκάθαρο πλέον -το δείχνουν όλα τα στοιχεία- ότι η άμυνά μας απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και τον γενικό γραμματέα Μάριο Θεμιστοκλέους, που έχει αναλάβει όλη αυτή την προσπάθεια, αλλά ειδικά τον Ερυθρό Σταυρό και τον πρόεδρό του τον κ. Αυγερινό για τη στελέχωση αυτού του mega Εμβολιαστικού Κέντρου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι στους αριθμούς των εμβολιασμών είμαστε πιο ψηλά απ’ ότι ήμασταν την περασμένη άνοιξη και ότι πλέον θωρακιζόμαστε. Αναφορικά με την πανδημία, τώρα έχουμε αισιόδοξα μηνύματα ότι είμαστε σε ύφεση. Πρέπει, όμως, να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε σε οποιαδήποτε άλλη έξαρση να είμαστε οχυρωμένοι και η εμβολιαστική μας κάλυψη να είναι πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στον οποίο ήδη βρισκόμαστε, και να προστατέψει και εμάς, τον καθένα ατομικά, αλλά και τη Δημόσια Υγεία. H δυναμική τού mega Εμβολιαστικού Κέντρου είναι στα 1.500-1.800 ραντεβού την ημέρα. Οπως καταλαβαίνετε, είναι μια μεγάλη κάλυψη για την περιοχή και με δεδομένο ότι διαθέτει εμβόλια συγκεκριμένης εταιρείας, της Moderna, τα οποία δεν υπάρχουν σε πολλά άλλα εμβολιαστικά κέντρα, θεωρούμε ότι θα υπάρχει προσέλευση και από άλλες περιοχές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι λειτουργούν και πάλι σε πλήρη ανάπτυξη τα mega Εμβολιαστικά Κέντρα, καθώς πλέον τα ραντεβού, όπως με ενημερώνει καθημερινά ο Γενικός Γραμματέας, φτάνουν σε μεγάλους αριθμούς και εμείς ως Πολιτεία έχουμε δεσμευτεί ότι μπορούμε να τα εξυπηρετούμε άμεσα. Αυτό το Εμβολιαστικό Κέντρο βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το εμβολιαστικό κέντρο βρίσκεται στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα και Αρχιμήδους).

«Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο έχει υπό την ευθύνη του τη λειτουργία των mega Εμβολιαστικών Κέντρων, και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που μας δίνει περισσότερα από 500 στελέχη για τη λειτουργία τους. Εδώ, στο mega εμβολιαστικό κέντρο Γλυφάδας έχουμε στη συντριπτική πλειονότητα στελέχη από τον Ερυθρό Σταυρό και τα υπόλοιπα είναι από τις Ενοπλες Δυνάμεις. Ευχαριστούμε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, τον αρχηγό του Στρατού και βεβαίως τον δήμαρχο Γλυφάδας που ανταποκρίθηκε αμέσως και σε πολύ λίγο χρόνο μας παρέδωσε το χώρο, έτσι ώστε να στηθεί το mega εμβολιαστικό κέντρο. Kαι βεβαίως τον Ερυθρό Σταυρό που μας στελεχώνει. Μας βοήθησε και στην προηγούμενη φάση και θα μας βοηθήσει και σε αυτή για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Στο εμβολιαστικό πρόγραμμα γίνονται οι κατάλληλες προσαρμογές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην πολύ αυξημένη ζήτηση και να πετύχουμε τους  στόχους όσον αφορά την πρώτη, αλλά και την αναμνηστική δόση. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, από τις 18 Δεκεμβρίου θα έχουμε 24 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο mega εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...