315
Ο πεζόδρομος της Τσακάλωφ. Κάθε άλλο παρά δρόμος για πεζούς... | Via Twitter

Κολωνάκι: Εφοδος της Δημοτικής Αστυνομίας στην Τσακάλωφ – ξήλωσαν τραπεζοκαθίσματα

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2018, 15:54
Ο πεζόδρομος της Τσακάλωφ. Κάθε άλλο παρά δρόμος για πεζούς...
|Via Twitter

Κολωνάκι: Εφοδος της Δημοτικής Αστυνομίας στην Τσακάλωφ – ξήλωσαν τραπεζοκαθίσματα

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2018, 15:54

Υστερα από καταγγελίες και δημοσιεύματα, κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας «σάρωσαν» τη Δευτέρα τον δημοφιλή πεζόδρομο της Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, ο οποίος κάθε άλλο παρά πεζόδρομο θυμίζει πια. Σταδιακά έχει μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο «ενιαίο» κέντρο διασκέδασης με την κατάσταση να επιδεινώνεται την περίοδο των γιορτών. Ετσι, αφού πέρασε η εορταστική περίοδος, τα κλιμάκια έσπευσαν να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν καταχρηστικά απλώσει σε όλο το πλάτος της οδού οι επιχειρηματίες των καφέ-μπαρ της περιοχής.

Η επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας ήρθε σε συνέχεια των καταγγελιών για την κατάσταση ασυδοσίας, αυθαιρεσίας και πλήρους αγνόησης της σχετικής νομοθεσίας από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που πολλαπλασιάζονται μήνα με το μήνα στην Τσακάλωφ.

Παρά την «έφοδο» όμως των δημοτικών αστυνομικών, φαίνεται ότι κάποιοι είχαν κάποιου είδους «εσωτερική πληροφόρηση» για την επιχείρηση, καθώς πολλά από τα τραπεζοκαθίσματα είχαν ήδη εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

O πεζόδρομος της Τσακάλωφ πριν (πάνω) και μετά την επέκταση των μπαρ (κάτω)

IMG_0235

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου, το 2017 έγιναν περίπου 90 έλεγχοι στην οδό Τσακάλωφ από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπολοίπων διευθύνσεων του δήμου αλλά η κατάσταση βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη.

Η σχετική κανονιστική απόφαση του Δήμου για τους δημόσιους χώρους της Αθήνας προβλέπει αυστηρές διατάξεις για καταλήψεις πεζοδρομίων, αλλά όλα «κολλάνε» στη εφαρμογή του νόμου.

Ακόμα όμως και μετά την «έφοδο» των κλιμακίων της Δημοτικής Αστυνομίας η κατάσταση στην Τσακάλωφ δεν φάνηκε να αλλάζει και πολύ, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται το «μάρμαρο» πλήρωσαν μόνο κάποια σουβλατζίδικα που και αυτά έσπευσαν να αναπληρώσουν τα… χαμένα τραπεζοκαθίσματα με προσωρινά πτυσσόμενα. Όσο για τη συνέχεια του πεζόδρομου προς την πλατεία, τίποτα δεν έχει αλλάξει αλλά και τίποτα δεν είναι όπως παλιά, που λέει και το γνωστό τραγούδι. Μάρτυρας η ακόλουθη φωτογραφία λίγες μόλις ώρες μετά την επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας (ώρα 6 το απόγευμα της Δευτέρας) :

26754229_1051597221649243_1757451956_n

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...