234
Ο Σεργκέι Λαβρόφ στο Κρεμλίνο, στις 14 Φεβρουαρίου | Sputnik/Aleksey Nikolskyi/Kremlin

Εφιαλτική δήλωση Λαβρόφ για πόλεμο με πυρηνικά

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 13:38
Ο Σεργκέι Λαβρόφ στο Κρεμλίνο, στις 14 Φεβρουαρίου
|Sputnik/Aleksey Nikolskyi/Kremlin

Εφιαλτική δήλωση Λαβρόφ για πόλεμο με πυρηνικά

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 13:38

Νέα απειλή εναντίον της Δύσης εκτόξευσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας ότι αν γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θα διεξαχθεί με πυρηνικά όπλα και θα είναι καταστρεπτικός, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν «πραγματικό κίνδυνο», αν το Κίεβο αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Λαβρόφ τόνισε ξανά ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Αυτό είχε πει και την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θεωρεί «απαράδεκτο» να βρίσκονται αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.

«Ηρθε η ώρα να επιστρέψουν πίσω στις ΗΠΑ», δήλωσε στη μαγνητοσκοπημένη ομιλία του στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό στη Γενεύη, κατά την οποία όλη η αίθουσα αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Λαβρόφ στην ομιλία του είχε επισημάνει ότι το Κίεβο επιζητεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κάνοντας λόγο για έναν πραγματικό κίνδυνο που πρέπει να αποτραπεί.

«Η Ουκρανία διαθέτει ακόμη σοβιετικές τεχνολογίες και μέσα για να αποκτήσει τέτοιου είδους όπλα», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε σε αυτό τον πραγματικό κίνδυνο».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία είναι «έτοιμη» για δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

«Ωστόσο, για την ώρα, το Κίεβο κινείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Ουάσινγκτον», επισήμανε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Τέλος, για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, είπε: «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν είναι ένας έμπειρος άνθρωπος και έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η μόνη εναλλακτική στον πόλεμο είναι οι κυρώσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...