168
|

Δωρεάν μάσκες και στα ιδιωτικά σχολεία

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 14:23

Δωρεάν μάσκες και στα ιδιωτικά σχολεία

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 14:23

Δωρεάν θα είναι οι μάσκες προστασίας από τον κορονοϊο, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, και στα ιδιωτικά σχολεία.

Οπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις τη Δευτέρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την Αυτοδιοίκηση για να δώσει δωρεάν μάσκες τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, με τη λογική ότι όλοι οι Έλληνες φορολογούνται και όλοι δικαιούνται μάσκες.

«Είναι θέμα δημόσιας υγείας. Όλοι οι πολίτες φορολογούνται σε οποιοδήποτε σχολείο κι αν πηγαίνουν τα παιδιά τους και όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα σε αυτό, όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία. Και το ίδιο ισχύει για τους εκπαιδευτικούς», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για πρώτη φορά, επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα βρεθούν έγκαιρα στα σχολεία 9.474 υπάλληλοι καθαριότητας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να διασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία. «Δώσαμε 28 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι, για να είναι καθαρά τα σχολεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η εργασία από απόσταση των δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...