270
Ο 20χρονος καταζητούμενος που είχε καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία |

Δολοφονία Αλκη: Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος κατηγορούμενος

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 22:32
Ο 20χρονος καταζητούμενος που είχε καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία
|

Δολοφονία Αλκη: Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος κατηγορούμενος

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 22:32

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα έφτασε το βράδυ της Πέμπτης ο 20χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη και της παρέας του, με σκοπό να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές.

Ο κατηγορούμενος λίγο μετά τις 22:00 κατευθυνόταν στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο κ. Σκούμας επικοινώνησε μάλιστα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο και ενημέρωσε για την σημαντική αυτή εξέλιξη.

Ο 20χρονος που είχε καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία, παραδόθηκε στις τοπικές αρχές στην Κορυτσά το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν αυτός που κρατούσε το μαχαίρι τη νύχτα της αιματηρής επίθεσης Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης –μία ημέρα μετά το φονικό– είχε περάσει στην Αλβανία μαζί με τον πατέρα και τη γιαγιά του από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Την παράδοσή του στις αλβανικές αρχές επιβεβαίωσε ο συνήγορός του, κ. Σπυράτος. «Εδώ και μία ώρα περίπου ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», δήλωσε ο δικηγόρος για να συμπληρώσει: «Εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Ο 20χρονος έχει το παρατσούκλι Geri Outlaw («εκτός νόμου»), ενώ σε φωτογραφίες από το προφίλ του στο Facebook που κυκλοφορούν στo Διαδίκτυο εμφανίζεται να ποζάρει με ομάδα αλβανών εθνικιστών. «Πλούσιο» εξάλλου και το υλικό που έχει αναρτήσει από «εξορμήσεις» οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, με χαρακτηριστικό το φωτομοντάζ –ως «κορυφαία στιγμή»– από τα επεισόδια του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...