206
Μητσοτάκης και Μισούστιν τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο ρώσος πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την Αθήνα για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διπλωματία των πυρκαγιών: «Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 15:13
Μητσοτάκης και Μισούστιν τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο ρώσος πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την Αθήνα για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διπλωματία των πυρκαγιών: «Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 15:13

Οι φωτιές έφεραν ακόμα πιο κοντά Αθήνα και Μόσχα. Παράλληλα με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε το πρωί της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον ρώσο πρωθυπουργό για τη διάθεση του αεροπλάνου Beriev Be-200, το οποίο συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα. Για δεύτερο Beriev Be-200 από τη Ρωσία είχε κάνει λόγο και ο κ. Δένδιας στη συζήτηση με τον ρώσο υπ. Εξωτερικών.

O Μισούστιν εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί ο κ. Μητσοτάκης τη Ρωσία, την οποία, όπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός αποδέχτηκε και αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στη συνεργασία για την καταπολέμηση του κορονοϊού, στην αύξηση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 5 Μαΐου, καθώς επίσης και στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που αποφέρει ήδη σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...