205
Ο Νίκος Δένδιας σε φωτογραφία από την τελευταία του επίσκεψη στη Μαριούπολη στα τέλη Ιανουαρίου | INTIMEnews

Δένδιας χωρίς «ναι μεν αλλά»: «Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου στη Μαριούπολη»

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2022, 11:06
Ο Νίκος Δένδιας σε φωτογραφία από την τελευταία του επίσκεψη στη Μαριούπολη στα τέλη Ιανουαρίου
|INTIMEnews

Δένδιας χωρίς «ναι μεν αλλά»: «Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου στη Μαριούπολη»

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2022, 11:06

Η Ελλάδα θα ζητήσει τη διερεύνηση από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης των εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη. Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής κοινότητας άνω των 100.000 ατόμων εκεί. Πέραν αυτού, θα ζητήσω από τους ομολόγους μου στη Συμμαχία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να προστατεύσουν την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης», δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών.

Προηγουμένως, ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προανήγγειλε και πέμπτο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, στο οποίο θα περιλαμβάνεται εμπάργκο στις εισαγωγές άνθρακα. Οι νέες κυρώσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το απόγευμα της Πέμπτης ή το αργότερο την Παρασκευή, διευκρίνισε ο κ. Μπορέλ, ήδη από σήμερα ή αύριο, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Από την πλευρά της, η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, γνωστοποίησε ότι προσκάλεσε τους ομολόγους της των χωρών του ΝΑΤΟ σε άτυπο συνέδριο στο Βερολίνο τον Μάιο, προκειμένου να συντονίσουν την απάντησή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...