207
Αρκούν το πτυχίο και το μεταπτυχιακό... | EPA/ESA/CNES/ARIANESPACE/CSG OV HAND HANDOUT

Δεν ψάχνουμε δικηγόρο-αστροναύτη, εξηγεί ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 14:08
Αρκούν το πτυχίο και το μεταπτυχιακό...
|EPA/ESA/CNES/ARIANESPACE/CSG OV HAND HANDOUT

Δεν ψάχνουμε δικηγόρο-αστροναύτη, εξηγεί ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 14:08

Πώς θα αντιδρούσατε στην προκήρυξη εταιρείας που θέλει να προσλάβει νομικό αν ζητούσε έναν νομικό με εμπειρία σε διαστημικές αποστολές;

Πόσους τέτοιους να έχουμε στην Ελλάδα, θα σκεφτόμασταν όλοι, εδώ καλά-καλά δεν υπάρχει έλληνας αστροναύτης, πόσο μάλλον έλληνας δικηγόρος αστροναύτης.

Αυτό ανέφερε η προκήρυξη του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού που, πέρα από τα αναμενόμενα προσόντα για ένα νομικό (πτυχίο, μεταπτυχιακά) θα έπρεπε να είχε συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον δύο έτη  ή σε μία πιστοποιημένη  διαστημική αποστολή για  τουλάχιστον τρία έτη!

«Ο/Η  ειδικός/ή  επιστήμων  που  πρόκειται  να  στελεχώσει  τον  Ελληνικό  Διαστημικό  Οργανισμό (ΕΛΔΟ), θα είναι  υπεύθυνος/η για την νομική  υποστήριξη των θεμάτων  διαστήματος  του οργανισμού», σημείωνε ο Οργανισμός.

Αφού το θέμα έγινε γνωστό και το κύμα των αστείων στο ελληνικό Ιντερνετ μπορεί και να έφτασε στο Διάστημα, ο ΕΛΔΟ σπεύσει να διευκρινίσει ότι «ο όρος “διαστημική αποστολή”, ο οποίος είναι μετάφραση του αγγλικού διεθνούς όρου “Space Mission”, αναφέρεται σε οποιοδήποτε διαστημικό πρόγραμμα ή/και έργο το οποίο περιλαμβάνει, σχεδιασμό ή/και κατασκευή ή/και εκτόξευση ή/και έλεγχο ή/και λειτουργία διαστημικού αντικειμένου ή άλλου τεχνητού σώματος στο εξω-ατμοσφαιρικό διάστημα.

» Περιλαμβάνει δε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την προετοιμασία των παραπάνω (πχ μελέτες , νομικές διαδικασίες, αρχικοί σχεδιασμοί κοκ)».

Με ή χωρίς αποστολές, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...