275
Ο Πρωθυπουργός εμβολιάζεται στο «Αττικόν» παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Pool

Δεύτερη δόση εμβολίου για τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 09:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/01/2021, 10:55
Ο Πρωθυπουργός εμβολιάζεται στο «Αττικόν» παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Pool

Δεύτερη δόση εμβολίου για τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 09:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/01/2021, 10:55

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό έκανε στις 8.30 της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ακολουθήσει λίγη ώρα αργότερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία εμβολιασμού τους κατά της Covid-19. Σε λίγες ημέρες θα έχουν αναπτύξει ανοσία.

Ο Πρωθυπουργός έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στο Νοσοκομείο «Αττικόν», και στις 10:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Αμφότεροι είχαν κάνει το πρώτο εμβόλιο στις 27 Δεκεμβρίου, εγκαινιάζοντας το εθνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Μαζί με τον κ. Μητσοτάκη ήταν και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος από την υπερέκθεση στα ΜΜΕ την περασμένη άνοιξη, έχει περάσει σε έναν πολύ πιο διακριτικό ρόλο.

Σε εξέλιξη εν τω μεταξύ βρίσκεται η διαδικασία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, με τον αριθμό των εμβολιασθέντων να φθάνει πλέον τους 80.000.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού, είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 3.777 ηλικιωμένοι. Δεν προσήλθαν οι 733 και στη θέση τους –για να μη χαθούν οι δόσεις– εμβολιάστηκαν γιατροί από τις λίστες των Ιατρικών Συλλόγων. Παράλληλα, αναμένεται η ενεργοποίηση και της λίστας αναμονής των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναπλήρωση των ραντεβού.

Σε δηλώσεις του, πάντως, στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος «τρέχει» την όλη διαδικασία, είπε ότι η συμμετοχή των άνω των 85 ετών στους εμβολιασμούς το Σάββατο έφτασε το 93%, ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς τις κακές καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...