«Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών (…) Είναι δύσκολο το δίλημμα, αλλά οφείλω να ακούσω τη συνείδησή μου».
Με τη δήλωσή αυτή ο Σπύρος Δανέλλης εμφανίστηκε έτοιμος να στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα ούτως ώστε να περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και αυτό παρά την επίσημη θέση του κόμματός του που λέει «ναι» στη Συμφωνία αλλά «όχι» στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στις ίδιες δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του Ποταμιού τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ευρύτερη συμπαράταξη της Κεντροαριστεράς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Η άποψη του Ποταμιού είναι ότι ψηφίζουμε την Συμφωνία, αλλά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Η δική μου, προσωπική άποψη εδώ και μήνες, όταν εμφανίστηκε ως πιθανότητα να μην υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για να φέρει την συμφωνία προς κύρωση, είναι ότι είναι συνεπές σε όσους θεωρούν ότι είναι εθνικά προς το συμφέρον μας να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, να στηρίξεις την κυβέρνηση, για να υπάρχει κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Είναι ανορθόδοξη αυτή η σκέψη, είναι όμως συνεπής με την συνείδηση. Δεν έχει προκύψει βεβαίως αυτή η ανάγκη, είναι όμως πιθανή. Μένει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία», απάντησε ο κ. Δανέλλης στο ερώτημα που του τέθηκε επανειλημμένα για το τι θα πράξει σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την άφιξη της Συμφωνίας στο κοινοβούλιο
«Δεν είπα ποτέ ότι θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν συμμετέχω. Είναι ανορθόδοξη η σκέψη μου, ξαναλέω, αλλά αν το μείζον είναι το εθνικό θέμα, αν είναι εθνικά επωφελής η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε αναγκαστικά πιστεύω πρέπει να στηρίξεις την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα φέρει αυτή την συμφωνία και ούτως ή άλλως θα είναι βραχύβια», εξήγησε.
Οπως είπε, το μείζον είναι να φέρει η ελληνική κυβέρνηση τη συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή.
«Δεν ξέρω τι θα κάνω, δεν έχει προκύψει αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο και βαρύ το δίλημμα, αλλά σε αυτά τα δύσκολα σταυροδρόμια με την ιστορία πρέπει να ακούς την συνείδησή σου», κατέληξε στην απάντησή του.
Όπως διευκρίνισε πάντως, αν τελικά η συμφωνία έρθει και περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων, και ακολουθήσει στη συνέχεια το αίτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, τότε «δεν συντρέχει λόγος» να τη δώσει.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News