369
Ο Μπρους Γουίλις σε πρεμιέρα ταινίας το 2019 | EPA/WILL OLIVER

Μπρους Γουίλις: Πάσχει από αφασία και αποσύρεται στα 67 του από το σινεμά!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2022, 20:46
Ο Μπρους Γουίλις σε πρεμιέρα ταινίας το 2019
|EPA/WILL OLIVER

Μπρους Γουίλις: Πάσχει από αφασία και αποσύρεται στα 67 του από το σινεμά!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2022, 20:46

Ο Μπρους Γουίλις θα αποσυρθεί από την υποκριτική έπειτα από τη διάγνωση ασθένειας που επηρεάζει τις νοητικές λειτουργίες του.

Την αποκάλυψη έκανε η πρώην σύζυγός του, Ντέμι Μουρ.

«Πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις νοητικές του ικανότητες. Ως αποτέλεσμα αυτού και έπειτα από πολλή εξέταση, ο Μπρους απομακρύνεται από την καριέρα που σήμαινε τόσο πολλά για αυτόν» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στα social media.

«Αυτή είναι μια στιγμή πραγματικής πρόκλησης για την οικογένειά μας και εκτιμούμε τόσο πολύ τη συνεχή σας αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας. Το περνάμε σαν μια δυνατή οικογένεια και θέλουμε να το ανακοινώσουμε στους οπαδούς του διότι γνωρίζουμε πόσα σημαίνει για εσάς.

» Όπως λέει πάντα ο Μπρους, ”Ζήσ’ το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφουν η σύζυγος του Γουίλις Έμα Χέμινγκ, η Ντέμι Μουρ και οι κόρες του, Ράμερ, Σκάουτ, Ταλούλα, Μέιμπελ και Έβελιν.

Αμερικανοί ειδικοί αναφέρουν ότι η αφασία εμφανίζεται συνήθως έπειτα από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό στο κεφάλι και δυσκολεύει τον ασθενή να επικοινωνήσει. «Μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα κάποιου να μιλάει, να γράφει, να καταλαβαίνει μια γλώσσα, προφορικά ή γραπτά». Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές αφασίας, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές, όμως η οικογένεια του «πολύ σκληρού για να πεθάνει» ηθοποιού δεν διευκρίνισε από ποια πάσχει.

Ο Μπρους Γουίλις, 67 ετών, έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το τηλεοπτικό σίριαλ «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» » (Moonlighting) πλάι στη Σίμπιλ Σέπαρντ, και έπειτα αναδείχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς ταινιών δράσης κατά τις δεκαετίες του ’90 και του 2000. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε απέφεραν έσοδα άνω των 5 δισ. δολαρίων σε όλον τον κόσμο.

Μετά το «Moonlighting», έκανε θραύση με την περιπέτεια  «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard, 1988) στον ρόλο του αστυνομικού Τζον ΜακΛέιν. Ακολούθησαν πολλές ταινίες δράσης, επιστημονικής φαντασίας και θρίλερ, όπως «Οι δώδεκα πίθηκοι», «Το πέμπτο στοιχείο», το «Pulp Fiction» η «Εκτη Αίσθηση». Γύρισε συνολικά άλλες τέσσερις ταινίες στη σειρά «Die Hard», χωρίς πάντα την ίδια επιτυχία. Δεν δίστασε, τα τελευταία χρόνια, να αυτοσαρκαστεί σε ταινίες όπως «Οι Αναλώσιμοι» και «Ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας».

Στη σαραντάχρονη καριέρα του τιμήθηκε με μία Χρυσή Σφαίρα και δύο βραβεία Emmy.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...