346
Η νέα Φεράρι SF90 | Ferrari

Αποκαλυπτήρια για το νέο μονοθέσιο της Ferrari

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 20:55
Η νέα Φεράρι SF90
|Ferrari

Αποκαλυπτήρια για το νέο μονοθέσιο της Ferrari

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 20:55

Σε ειδική εκδήλωση στην Ιταλία, στo Mαρανέλο, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου μονοθεσίου της Ferrari, με το οποίο η Σκουντερία ευελπιστεί να τερματίσει την «ανομβρία» άνω των δέκα ετών που η ομάδα έχει μείνει μακριά από έναν παγκόσμιο τίτλο.

Η ονομασία τoυ νέου μονοθεσίου επελέγη προκειμένου να τιμηθούν τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Σκουντερία, το 1929, ενώ σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες και τους χρωματισμούς η SF90 έβαλε αρκετό μαύρο χρώμα δίπλα στο σύνηθες κόκκινο που είναι συνώνυμο της ομάδας.

«Το μονοθέσιο ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αντανακλώντας τους νέους κανονισμούς για την φετινή σεζόν, καθώς και το ταλέντο του σχεδιαστικού τμήματος της Σκουντερία», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Λούι Καμιλέρι.

Στο οδηγικό team της Φεράρι παραμένει ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ, ωστόσο η ομάδα αντικατέστησε τον πολύπειρο Κίμι Ραϊκόνεν και έφερε τον νεομφανιζόμενο Σαρλ Λεκλέρλ, επιλογή του εκλιπόντα γενικού διευθυντή της εταιρείας, Σέρτζιο Μαρκιόνε.

«Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά και μεγάλη ένταση μέχρι να ξεκινήσει η χρονιά (σ.σ.: στην Αυστραλία στις 17 Μαρτίου) αλλά είμαστε όλοι απόλυτα αφοσιωμένοι και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε», δήλωσε ο Τεχνικός Διευθυντής Ματία Μπινότο στην παρουσίαση της νέας SF90.

«Αυτό το μονοθέσιο είναι μια εξέλιξη του αυτοκινήτου της περυσινής χρονιάς, δεν είναι μια επανάσταση. Προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε τον πήχη, προσπαθούμε να είμαστε ακραίοι όπου μπορούμε. Κάποιες αλλαγές, όπως η εμπρός πτέρυγα, έγιναν λόγω των κανονισμών. Εάν δείτε τις λεπτομέρειες, προσπαθήσαμε να πιέσουμε δυνατά, να είμαστε καινοτόμοι. Εάν κοιτάξετε στο αμάξωμα στο πίσω μέρος, είναι πολύ λεπτό. Αυτό είναι χάρη σε ολόκληρη τη δουλειά που έχουμε κάνει. Καταβλήθηκε πολλή προσπάθεια. Μας αρέσει», κατέληξε o Μπινότο.

Από την πλευρά του, ο Φέτελ πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Αρχίζεις να βλέπεις το μονοθέσιο, μικρά κομμάτια από αυτό στο τέλος της περσινής χρονιάς και στη συνέχεια τα βλέπεις να ενώνονται, αλλά σήμερα είναι η πρώτη φορά που το βλέπεις. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Είναι απίστευτο να βλέπεις όταν τα πάντα συναρμολογούνται μαζί. Τώρα είμαι ενθουσιασμένος, ανυπομονώ να καθίσω στη θέση του οδηγού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...