336
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε παλαιότερη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό | ΙΝΤΙΜΕnews

Aνοιξε η πλατφόρμα των self tests – Πελώνη: Χωρίς νόημα η κουβέντα για πιθανά νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 11:22
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε παλαιότερη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό
|ΙΝΤΙΜΕnews

Aνοιξε η πλατφόρμα των self tests – Πελώνη: Χωρίς νόημα η κουβέντα για πιθανά νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 11:22

Ανοιξε η πλατφόρμα για τη διάθεση από τα φαρμακεία δύο δωρεάν self tests, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31/12.

«Σε αυτή τη φάση ύφεσης κρουσμάτων, πρέπει να προετοιμαστούμε και να είμαστε σε εγρήγορση για τη μετάλλαξη Oμικρον, η οποία, ευτυχώς, δεν κυριαρχεί στη χώρα μας, άρα είναι και μάχη με τον χρόνο να κρατάμε γραμμές άμυνας», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο κατέστησε σαφές ποιος είναι ο σχεδιασμός ασφαλείας για τις γιορτές και ως δίκαιο μέτρο αυτοπροστασίας το self test θα επιτρέψει να έχουμε πλήρη εικόνα, είπε η κυρία Πελώνη και πρόσθεσε:

«Πολλά μέτρα που λαμβάνονται τώρα στην Ευρώπη, η Ελλάδα τα έχει πάρει πριν από καιρό, όπως οι περιορισμοί πρόσβασης σε κλειστούς χώρους στους ανεμβολίαστους».

«Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για κλείσιμο σχολείων»

Οσον αφορά τη δεύτερη γραμμή άμυνας (ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία με την παραλλαγή Ομικρον), η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Ας μη συζητάμε για μέτρα που ενδεχομένως να χρειαστούν τις επόμενες εβδομάδες και που θα είναι ανάλογα με τα δεδομένα στην πορεία».

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι για μετά τις γιορτές

Περιορισμός στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης, με κλείσιμο στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως έγινε και το καλοκαίρι στα νησιά που είχαν μεγάλο ιικό φορτίο.
Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες 50-60 ετών.
Διεύρυνση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ποσοστό έως 60%.

«O Τσίπρας επέλεξε και πάλι να διχάζει»

Σχολιάζοντας εξάλλου τον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα ότι «η κυβέρνηση λέει συνειδητά ψέματα στους πολίτες, ενώ η Ελλάδα είναι δύο φορές πάνω σε θανάτους από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης», η κυρία Πελώνη επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι φάσκει και αντιφάσκει.

«Ελεγε “όχι” σε εκλογές εν μέσω πανδημίας και τώρα που όλοι έχουν προβληματισμό για τη μετάλλαξη Ομικρον, επιλέγει, όπως πάντα, να διχάζει αντί να ενώνει. Εμείς ζητάμε συστράτευση από τους πολίτες, να προσέχουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, να κάνουν την ενισχυτική δόση», τόνισε η κυρία Πελώνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...