396
Η Μαρίν Λεπέν λίγο πριν από το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο και τους άνδρες της ασφάλειάς της, κατά την επίσκεψή της στο Επιχειρηματικό Σαλόνι στο Παρίσι | REUTERS/Benoit Tessier

Ανδρες ασφαλείας της Μαρίν Λεπέν επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2017, 20:28
Η Μαρίν Λεπέν λίγο πριν από το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο και τους άνδρες της ασφάλειάς της, κατά την επίσκεψή της στο Επιχειρηματικό Σαλόνι στο Παρίσι
|REUTERS/Benoit Tessier

Ανδρες ασφαλείας της Μαρίν Λεπέν επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2017, 20:28

Σε βίντεο που έγινε viral στο Διαδίκτυο, άνδρες της ασφαλείας της προέδρου του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν (σύμφωνα με μία εκδοχή) εμφανίζονται να αρπάζουν και να απομακρύνουν με τη βία εκτός της αίθουσας συνεδριακού κέντρου (όπου διεξάγεται το Επιχειρηματικό Σαλόνι στο Παρίσι) έναν δημοσιογράφο, ο οποίος προσπαθεί να τις θέσει ερωτήσεις. Το τι πραγματικά έγινε, ακόμα ερευνάται.

Ετσι κι αλλιώς, δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνέβη τα λεπτά που προηγήθηκαν. Δημοσιογράφοι είχαν περικυκλώσει τη Μαρίν Λεπέν και εικονολήπτες κατέγραφαν με τις κάμερές τους την επίσκεψή της. Ο δημοσιογράφος επιχείρησε να θέσει ερώτηση στην ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρο της Γαλλίας για το ζήτημα των χρημάτων που λάμβανε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διέθετε σε υπαλλήλους του κόμματός της, άσχετους με ευρωκοινοβουλευτικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μέτωπο, η πολιτικός δεν ευθύνεται για την απομάκρυνση του δημοσιογράφου από το επιχειρηματικό φόρουμ το οποίο επισκεπτόταν.

Στο βίντεο διακρίνεται ο δημοσιογράφος Πολ Λαρουτουρού που εργάζεται σε σατιρικό σόου να φωνάζει, ενώ τον απομακρύνουν με την βία από την αίθουσα: «Αφήστε με, αφήστε με… τι γίνεται με την ελευθερία του Τύπου;».

https://www.youtube.com/watch?v=pGbvS-Fqu24

Εκτός της αίθουσας σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ του δημοσιογράφου, ενός εικονολήπτη και των σωματοφυλάκων. Οι φρουροί της επικεφαλής του FN εμφανίζονται ακόμη να χτυπούν την κάμερα και να γρονθοκοπούν τα μέλη του συνεργείου, έξω από τον κλειστό χώρο όπου βρισκόταν η Λεπέν.

Ο Νταβίντ Ρασλίν, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, έστειλε την Τετάρτη στο Twitter μήνυμα επισημαίνοντας ότι οι άνδρες ασφαλείας της Λεπέν δεν ευθύνονται. «Οι άνδρες ασφαλείας που περιφρουρούσαν το συνεδριακό κέντρο φρόντισαν για αυτό» συμπλήρωσε.

Τον ισχυρισμό του ωστόσο διέψευσε η διεύθυνση του συνεδριακού κέντρου, που ανάρτησε στο Twitter το μήνυμα ότι οι δικές του ομάδες ασφαλείας δεν εργάζονταν στην περιοχή.

Ο Λαρουτουρού είπε από την πλευρά του ότι οι σωματοφύλακες εργάζονταν σε μια ιδιωτική εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, την οποία είχε προσλάβει ο επιχειρηματικός όμιλος Salon des Entrepreneurs που διεξήγαγε το συνέδριο.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε επιπλέον ότι τον έδιωξαν από την αίθουσα έπειτα από εντολές που έδωσε αξιωματούχος του Εθνικού Μετώπου, ο οποίος στεκόταν σε κοντινή απόσταση.

Εκπρόσωπος Τύπου του Salon des Entrepreneurs (Επιχειρηματικό Σαλόνι), με την οποία επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, απάντησε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να σχολιάσει το περιστατικό.

Η Μαρίν Λεπέν σε στιγμιότυπο από την επίσκεψή της στο Επιχειρηματικό Σαλόνι στο Παρίσι  REUTERS/Benoit Tessier
Η Μαρίν Λεπέν σε στιγμιότυπο από την επίσκεψή της στο Επιχειρηματικό Σαλόνι στο Παρίσι REUTERS/Benoit Tessier

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...