224
O Alfred E. Neuman σε πρόσφατο εξώφυλλο του MAD με τη μορφή των διδύμων κοριτσιών από τη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ | Facebook/MAD magazine

Αναστέλλει την κυκλοφορία του το θρυλικό περιοδικό κόμικ MAD

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 14:01
O Alfred E. Neuman σε πρόσφατο εξώφυλλο του MAD με τη μορφή των διδύμων κοριτσιών από τη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ
|Facebook/MAD magazine

Αναστέλλει την κυκλοφορία του το θρυλικό περιοδικό κόμικ MAD

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 14:01

Το MAD, ένα από τα πιο γνωστά αμερικανικά περιοδικά κόμικ και σάτιρας, πρόκειται να διακόψει έπειτα από 67 χρόνια την κανονική κυκλοφορία του.

Θα διατίθεται κάθε δύο μήνες με παλιό υλικό σε καταστήματα που πωλούν κόμικ, ενώ θα έχει νέο περιεχόμενο μόνο σε τεύχη στο τέλος κάθε χρόνου.

Τον περασμένο μήνα παραιτήθηκε ο διευθυντής του MAD, ενώ προ ημερών απολύθηκαν και άλλα στελέχη, γράφει το Fortune.

Το MAD ήταν ένα από τα αγαπημένα αναγνώσματα των παιδιών στις ΗΠΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το περιεχόμενο του ήταν ένα μείγμα αναρχικού και ανόητου χιούμορ, που σατίριζε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αλλά και την πολιτική.

Ενα από τα πιο διάσημα κόμικ στριπ ήταν το Spy vs Spy με έναν κατάσκοπο στα λευκά και ένα στα μαύρα που συνωμοτούσαν ο ένας κατά του άλλου. Επρόκειτο για μια σάτιρα του Ψυχρού Πολέμου που ήταν τότε στο αποκορύφωμά του.

Θρυλική ήταν και η φιγούρα του Alfred E. Neuman, με τα αραιά δόντια και τα πεταχτά αφτιά.

Ωστόσο οι νεότερες γενιές το διάβαζαν όλο και λιγότερο, καθώς βρίσκουν κωμικό περιεχόμενο στην τηλεόραση και το Διαδίκτυο.

Μια ένδειξη για αυτό το χάσμα των γενεών είναι το σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ, παιδί μιας γενιάς που διάβαζε το MAD, κατά τον υποψηφίου των Δημοκρατικών Πιτ Μπάτιγκιγκ.

Ο πρόεδρος τον χαρακτήρισε ειρωνικά «Alfred E. Neuman» με τον υποψήφιο να παραδέχεται ότι χρειάστηκε να ψάξει στο Google για να μάθει τι εννοούσε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...