227
Εικόνα του 2009 από συνομιλία του τότε προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα | ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Αλαβάνος: Ο «Ιούδας» Τσίπρας και ο «αθώος» Σαμαράς για την υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 20:47
Εικόνα του 2009 από συνομιλία του τότε προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα
|ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Αλαβάνος: Ο «Ιούδας» Τσίπρας και ο «αθώος» Σαμαράς για την υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 20:47

«Ξέρω το παράδειγμα του Χριστού με τον Ιούδα» δήλωσε με νόημα ο Αλέκος Αλαβάνος όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο προώθησε τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπισμού. Φανερώνοντας και πάλι τη σαφή αντίθεσή του στους χειρισμούς της κυβέρνησης και αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, από την ανάληψη της κυβέρνησης και έπειτα, τόνισε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash: «Η πολιτική ζωή του τόπου έχει πάρει έναν παρακμιακό χαρακτήρα».

O κ. Αλαβάνος εξέφρασε και τη διαφωνία του σχετικά με τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis, βγάζοντας μάλιστα από το κάδρο της υπόθεσης τον Αντώνη Σαμαρά.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν πρόσωπα που δεν τα πήραν. Ενας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Εγώ τον άνθρωπο δεν τον ξέρω, δεν είμαστε φίλοι, δεν έχω φάει ποτέ σπίτι του, δεν τον έχω δει σε κάποιο σπίτι, αλλά έχεις ένα αισθητήριο», δήλωσε.

«Δεν ξέρω ποιον λόγο έχει μια φαρμακευτική εταιρεία να χρηματίσει έναν πρωθυπουργό. Κινούνται σε χαμηλότερα γρανάζια», πρόσθεσε αφήνοντας, έτσι, να εννοηθεί το ιδεολογικό χάσμα ανάμεσα σε εκείνον και τον νυν Πρωθυπουργό.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη ότι για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. «Μέχρι να καταδικαστεί ο αντίπαλος πρέπει να τον θεωρείς αθώο» σημείωσε.

Επέκρινε και πάλι την κυβέρνηση για την πορεία που ακολούθησε μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, κάνοντας λόγο για προδοσία. «Με το δημοψήφισμα ο κόσμος που πήρε μια τολμηρή και γενναία απόφαση προδόθηκε και έχει χάσει πλέον το ηθικό του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...