195
Το πολύχρωμα σήμα του διαγωνισμού που ετοίμασαν οι ολλανδοί διοργανωτές | EPA/SANDER KONING

Ακυρώνεται λόγω κορονοϊού η Eurovision

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 15:53
Το πολύχρωμα σήμα του διαγωνισμού που ετοίμασαν οι ολλανδοί διοργανωτές
|EPA/SANDER KONING

Ακυρώνεται λόγω κορονοϊού η Eurovision

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 15:53

Ο «τυφώνας» κορονοϊός που χτυπά αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο χτύπησε και τη Eurovision που αναβάλλεται για το 2021, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ο δημοφιλής διαγωνισμός τραγουδιού επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 12 και (ο τελικός) στις 16 Μαΐου 2020.

Την ανακοίνωσε έκανε την Τετάρτη η διοργανώτρια αρχή EBU που τόνισε ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στα 64 χρόνια του θεσμού.

Επιπλέον ανέφερε ότι είναι σε συνομιλίες με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ολλανδίας για να εξετάσουν την πιθανότητα ο διαγωνισμός να διεξαχθεί στο ρότερνταμ το 2021.

Οπως σημειώνει ο Guardian, δεν είναι σαφές αν τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν φέτος θα μπορέσουν να λάβουν μέρος και του χρόνου. (Οι χώρες θα συμμετέχουν πάντως). Η Ελλάδα θα εκπροσωπούνταν από τη Στεφανία Λυμπερακάκη.

Είναι η άλλη μία μεγάλη διοργάνωση που ματαιώνεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων αποτρέπουν τον συγχρωτισμό. Χθες ελήφθη η απόφαση για μετάθεση κατά ένα έτος του Euro 2020, ενώ υπάρχουν συζητήσεις ακόμη και για την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Τετάρτη ανακοινώθηκε η ακύρωση του ροκ φεστιβάλ στο Γκλαστονμπέρι της Βρετανίας όπως και η αναβολή του αμερικανικού μουσικού φεστιβάλ Coachella για τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...