175
Kι όμως αυτό δεν είναι ένα έργο του Ρέμπραντ, είναι δημιουργία ενός αλγορίθμου | .

Αυτό είναι ένα -περίπου- έργο του Ρέμπραντ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2016, 15:03
Kι όμως αυτό δεν είναι ένα έργο του Ρέμπραντ, είναι δημιουργία ενός αλγορίθμου
|.

Αυτό είναι ένα -περίπου- έργο του Ρέμπραντ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2016, 15:03

Δεν είναι ένας πίνακας του Ρέμπραντ που ανακαλύφθηκε ξαφνικά προκαλώντας ντελίριο στο χώρο της τέχνης. Η εικόνα που βλέπετε αποτελεί μια «συναρπαστική άσκηση εμπειρογνωμοσύνης» σύμφωνα με τον ιστορικό τέχνης Γκάρι Σβαρτς. Το πορτρέτο αυτού του άνδρα –γύρω στα τριάντα- με τα ρούχα του 17ου αιώνα δημιουργήθηκε σε 3D εκτυπωτή ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας σειράς ειδικοτήτων: αναλυτές δεδομένων, ιστορικοί τέχνης, μηχανικοί υπολογιστών.

Περισσότερα από 148 εκατομμύρια πίξελ συναντιούνται πάνω σε αυτή την εικόνα που είναι προϊόν επεξεργασίας και μελέτης 364 αυθεντικών έργων του σπουδαίου ολλανδού ζωγράφου. Τα αποτελέσματα μέσω της ειδικής επεξεργασίας σε κατάλληλα προγράμματα έδωσαν τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα νέο έργο σαν να το είχε φτιάξει ο Ρέμπραντ.

Για να γίνει αυτό χρησιμοποιήθηκαν 168.263 διαφορετικά στοιχεία από πίνακες του Ρέμπραντ του μέσω των οποίων δημιουργήθηκαν ειδικοί αλγόριθμοι που οδήγησαν στον σχεδιασμό. «Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στοιχεία για τον Ρέμπραντ, ένας τεράστιος όγκος τεχνικών στοιχείων από όλους τους πίνακες του. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε κάτι που να μοιάζει με Ρέμπραντ; Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα» δήλωσε στον Guardian o Γιόρις Ντικ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...