177
Προειδοποιητική πινακίδα για χιονοστιβάδες, στις αυστριακές Αλπεις | REUTERS/Leonhard Foeger

Αυστρία: Εννέα νεκροί από 100 χιονοστιβάδες στις Αλπεις

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 09:34
Προειδοποιητική πινακίδα για χιονοστιβάδες, στις αυστριακές Αλπεις
|REUTERS/Leonhard Foeger

Αυστρία: Εννέα νεκροί από 100 χιονοστιβάδες στις Αλπεις

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 09:34

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν από χιονοστιβάδα στη δυτική Αυστρία, το Σάββατο, ενώ την προηγούμενη ημέρα δύο χιονοστιβάδες σκότωσαν επτά σκιέρ, καθώς οι ισχυρές χιονοπτώσεις που συνοδεύτηκαν από άνοδο της θερμοκρασίας δημιούργησαν επικίνδυνες συνθήκες.

Συνολικά, μέσα σε 72 ώρες, δημιουργήθηκαν 100 χιονοστιβάδες στην περιοχή.

Ενας 58χρονος Αυστριακός σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα στην περιοχή του Σμιρν, στο Τιρόλο, ενώ ένας 42χρονος Αυστριακός, οδηγός βουνού, και τέσσερις σουηδοί σκιέρ της ίδιας ηλικίας σκοτώθηκαν την Παρασκευή στην ίδια περιοχή, όταν θάφτηκαν κάτω από χιονοστιβάδα κοντά στην πόλη του Πρις.

Ενα μέλος της ίδιας ομάδας, ένας 43χρονος Σουηδός, κατόρθωσε να ζητήσει τηλεφωνικά βοήθεια και διασώθηκε.

Δύο ακόμη αυστριακοί σκιέρ, ένας άντρας και μία γυναίκα, ηλικίας 60 και 61 ετών, σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στο τρίτο περιστατικό μέσα σε 72 ώρες στο Τιρόλο.

Ηταν το χειρότερο τριήμερο που θυμούνται στην περιοχή, καθώς έγιναν 70 επιχειρήσεις διάσωσης, με τη συμμετοχή 490 διασωστών και 30 αλπικών αστυνομικών.

Οι αρχές προειδοποίησαν ότι περιμένουν μισό μέτρο χιόνι τη Δευτέρα και ότι όλοι οι σκιέρ που θέλουν να βγουν εκτός πίστας, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πολύ έμπειροι και καλά ενημερωμένοι για τις συνθήκες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...