306
Η Ολγα Κεφαλογιάννη σε παλαιότερη ομιλία της στη Βουλή. Τώρα πήρε ανοιχτά θέση υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η Κεφαλογιάννη έσπασε τη «γραμμή» της ΝΔ: τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 19:23
Η Ολγα Κεφαλογιάννη σε παλαιότερη ομιλία της στη Βουλή. Τώρα πήρε ανοιχτά θέση υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η Κεφαλογιάννη έσπασε τη «γραμμή» της ΝΔ: τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 19:23

Η Oλγα Κεφαλογιάννη έγινε το απόγευμα της Τρίτης η πρώτη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας η οποία πήρε δημοσίως θέση και μάλιστα από το βήμα της Βουλής υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Είχε προηγηθεί η προαναγγελία υπερψήφισης του κυβερνητικού νομοσχεδίου και από την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά η κυρία Κεφαλογιάννη το ξεκαθάρισε μιλώντας στην Ολομέλεια.

Μόλις το πρωί ο αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε μια επικοινωνιακή πιρουέτα στο στούντιο του ΣΚΑΪ, είχε πει ότι «γραμμή» του κόμματος είναι να καταψηφιστεί το άρθρο 8 του νομοσχεδίου που ορίζει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, για να σπεύσει να προσθέσει όμως ότι «δεν θα απαιτηθεί κομματική πειθαρχία».

Ετσι η κυρία Κεφαλογιάννη έγινε η πρώτη που έσπασε τη «γραμμή» της ΝΔ.

«Πρόοδος σημαίνει να ανοίγεις στην κοινωνία τον δρόμο στο μέλλον με σεβασμό. Κρίνεται απολύτως απαράδεκτη κάθε έννοια διαχωρισμού και διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού», είπε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και αναφέρθηκε στους κανόνες που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τους οποίους προβλέπεται η εξάλειψη κάθε διάκρισης στην προσωπικότητα του ατόμου.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει κανόνες που προβλέπουν την εξάλειψη κάθε διακρίσεων για την προσωπικότητα του ατόμου. Αυτό είναι ύψιστο και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί να ασκείται κατά περίπτωση. Κρίνεται απολύτως απαράδεκτη κάθε έννοια διαχωρισμού και διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, γιατί έτσι παραβιάζονται βασικά άρθρα της σύμβασης δικαιωμάτων του ανθρώπου.

» Η επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει ότι ο ιδρυματισμός των παιδιών ενέχει κίνδυνο εμφάνισης ποικίλων προβλημάτων στην ψυχοσωματική τους ανάπτυξη. Η παρέμβαση των επιστημόνων για το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια είναι γόνιμη», σημείωσε.

Χαρακτηριστικό της θετικής απήχησης που είχε και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η ομιλία της κυρία Κεφαλογιάννη είναι το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, που την διαδέχτηκε στο βήμα, την χαρακτήρισε «φωτεινό φάρο και πυρσό κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας εντός ΝΔ».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...