842
O δημοφιλής τραγουδιστής στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα | Τwitter

Στέλιος Διονυσίου: «Ορκίζομαι στα κόκαλα του πατέρα μου, δεν χτύπησα τον αστυνομικό»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2018, 11:37
O δημοφιλής τραγουδιστής στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα
|Τwitter

Στέλιος Διονυσίου: «Ορκίζομαι στα κόκαλα του πατέρα μου, δεν χτύπησα τον αστυνομικό»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2018, 11:37

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου,  ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου, μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του από αστυνομικό για το επεισόδιο που είχαν το απόγευμα της Τρίτης στη συμβολή Βασιλίσσης Σοφίας και Δορυλαίου.

Ο μηνυτής καταγγέλλει ότι ο τραγουδιστής τον χτύπησε με τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του όταν δεν του επέτρεψε να περάσει από το σημείο εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του ισραηλινού προέδρου Ρίβλιν. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, ο Στέλιος Διονυσίου πάτησε γκάζι και προσπάθησε να σπάσει την κορδέλα της αστυνομίας που είχε τοποθετηθεί για το κλείσιμο του δρόμου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με τον καθρέφτη του ΙΧ του τον αστυνομικό.

Στον… οξύθυμο τραγουδιστή σκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της εξύβρισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθεια και παραπέφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας

«Όχι ο πελάτης μου δεν χτύπησε τον αστυνομικό», υποστήριξε ο δικηγόρος του τραγουδιστή, Βασίλης Καπερνάρος. «Ζητούσε κατανόηση γιατί έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο», εξήγησε σε δηλώσεις του το πρωί στα δικαστήρια της πρών Σχολής Ευελπίδων.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν όντως χτύπησε τον αστυνομικό με το αυτοκίνητό του, ο ίδιος ο τραγουδιστής απάντησε: «Τι λέτε βρε παιδιά; Θα τα πούμε μόλις βγω από εδώ».

Αντίθετη ήταν η εκδοχή που παρουσίασε για το περιστατικό της Τρίτης, ο δικηγόρος του αστυνομικού, Πέτρος Μαντούβαλος. Όπως είπε, ο Διονυσίου καθύβρισε σε έξαλλη κατάσταση τον αστυνομικό και μάλιστα, όπως σημείωσε, ο διάλογος είναι καταγεγραμμένος από το Κέντρο Αμεσης Δράσης.

«Ενώ όλα τα άλλα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα το αυτοκίνητο ξεκίνησε και κατευθυνόταν προς τα πάνω του σπαζοντας την κορδέλα. Το παιδι πετάχτηκε δίπλα, γιατί είναι 25χρονος, και τον χτύπησε στο χέρι. Έχει κακώσεις, τον πήρε το ΕΚΑΒ τον πήγε στο 401 και επειδή είναι μικρός ο τραυματισμός του προς το κάτω μέρος του καρπού πήρε εξιτήριο», υποστήριξε ο κ. Μαντούβαλος σε δηλώσεις του στο Θέμα 104,6.

«Η επωνυμία δεν διασφαλίζει το ακαταδίωκτο. Θα γινόταν διεθνώς ρεζίλι η χώρα», παρατήρησε ο κ. Μαντούβαλος και διερωτήθηκε: «Το μήνυμα ποιο είναι; Ότι όταν έχω κρίση άσθματος μπορώ και βρίζω; Επειδή είμαι επώνυμος έχω το ακαταδίωκτο; Πρέπει να είναι σοβαροί και ηθικοί απέναντι στο νόμο. Την κορδέλα γιατί την έσπασε; Τον άλλο αστυνομικό γιατί τον ξεπέρασε; Γιατί προσπέρασε τους άλλους που δεν είχαν “άσθμα”;» 

 Τι λέει ο τραγουδιστής

Λίγο πριν οδηγηθεί στο αυτόφωρο μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο αστυνομικός, ο Στέλιος Διονυσίου μετέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την πρωινή εκπομπή του «Εψιλον», τη δική του εκδοχή για το περιστατικό:

«Αισθάνθηκα μια αδιαθεσία, μια δύσπνοια τελοσπάντων, μίλησα με τον ασφαλιστή μου. Το νοσοκομείο που είναι με την ασφαλιστική εταιρία μου είναι η Αθηναϊκή Κλινική και πήγαινα προς τα εκεί. Οι δρόμοι ήταν κλειστοί. Παρακάλεσα όλους τους αρμόδιους λέγοντας τους ότι δεν αισθάνομαι καλά και ότι πρέπει να πάω στο νοσοκομείο. Δεν με άφηναν να περάσω. Πάνω στον πανικό μου και στην αγανάκτησή μου πέρασα με το αυτοκίνητο, το αυτοκίνητό μου έσκισε την κορδέλα και συνέχισα την πορεία μου προς το νοσοκομείο μέχρι που κάποια στιγμή είδα ότι υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και σταμάτησα αναγκαστικά».

«Εμπιστεύομαι την ελληνική αστυνομία, ακολουθώ πάντα όλους τους νόμους. Δεν χτύπησα τον αστυνομικό όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. Και εκείνη την ώρα μάλιστα, υπάρχουν και πάρα πολλοί μάρτυρες, έκανα έναν όρκο, τον οποίο δεν κάνω πολύ συχνά στη ζωή μου: ‘Ορκίζομαι στα κόκαλα του πατέρα μου ότι δεν σε χτύπησα. Εσύ ορκίζεται ότι σε χτύπησα;’ του είπα και απάντησε: ‘Τι είμαστε παιδάκια να κάνουμε τέτοιος όρκους;’», είπε για τον διάλογο που είχε με τον αστυνομικό για να συμπληρώσει:  «Καταθέσαμε και οι δύο μήνυση, εκείνος αφέθηκε ελεύθερος, εγώ κρατήθηκα».

dion2

Ο δικηγόρος του τροχονόμου, Πέτρος Μαντούβαλος, επέμεινε ωστόσο ότι ο τραγουδιστής οδήγησε με φόρα προς το μέρος του, τον έβριζε και τον έφτυνε και καθώς εκείνος κατάφερε να τον αποφύγει, τον χτύπησε μόνο στο χέρι.

«Θεωρώ», είπε, «αδιανόητη την πράξη, ένας γνωστός άνθρωπος αλλά και οποιοσδήποτε πολίτης, παραβαίνοντας τα σήματα των αρχών σε μια ιδιαίτερη περίπτωση, όπως το πέρασμα του προέδρου τοπυ Ισραήλ, να ξεκινήσει το αυτοκίνητό του, να χτυπήσει τον αστυνομικό και στη συνέχεια να τον εξυβρίσει χειρότατα. Με δυσαρεστεί ιδιαίτερα, διότι ένας άνθρωπος γνωστός και συμπαθής κατά τ’ άλλα, διέπραξε, κατά την άποψη τη δική μου και για αυτό κατηγορείται και για αυτό καταγγέλθηκε, μια πράξη, η οποία δίνει παράδειγμα στην κοινωνία αυθαιρεσίας και κανενός ελέγχου. Για αυτό και μηνύθηκε, για αυτό συνελήφθη και για αυτό θα υποστεί απολύτως τα νόμιμα».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Καπερνάρος (ο δικηγόρος του Στέλιου Διονυσίου) υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Θέμα 104,6, ότι κανείς από τους δύο μάρτυρες που έχει προτείνει ο αστυνομικός, δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του ότι τραυματίστηκε από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του πελάτη του.

«Θα ζητήσουμε προκαταρκτική εξέταση με έλεγχο του υλικού από τις κάμερες κυκλοφορίας. Έχουμε δικούς μας μάρτυρες όσον αφορά την αθωώτητα μας γιατί είναι πολύ σοβαρή η καταγγελία ότι τον χτυπήσαμε με το αυτοκίνητο», είπε και θέλοντας να δικαιλογήσει τον εκνευρισμό του πελάτη του, πρόσθεσε: «Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε οπτική επαφή με το νοσοκομείο που πήγαινε ο Διονυσίου. Τον παρακαλάει για 150 μέτρα επειδή αισθάνεται δυσφορία. Μπορεί ένας άνθρωπος να εκνευριστεί … Περιμέναμε τον αστυνομικό 2 ώρες στο τμήμα και τελικά εμφανίστηκε με τον δικηγόρο και τον συνδικαλιστή του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...