233
Ο Γιώργος Καμίνης απηύθυνε έκκληση για εθνική συνεννόηση: «Το θέμα «θα μπορούσε να είχε λυθεί αν είχαν πρυτανεύσει φωνές νηφαλιότητας πριν από ένα τέταρτο του αιώνα» | Menelaos Myrillas / SOOC

Καμίνης: «Καταστροφικό» ένα δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 10:54
Ο Γιώργος Καμίνης απηύθυνε έκκληση για εθνική συνεννόηση: «Το θέμα «θα μπορούσε να είχε λυθεί αν είχαν πρυτανεύσει φωνές νηφαλιότητας πριν από ένα τέταρτο του αιώνα»
|Menelaos Myrillas / SOOC

Καμίνης: «Καταστροφικό» ένα δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 10:54

Για μεγάλο σφάλμα της κυβέρνησης να ενημερώσει πρώτα την Εκκλησία και μετά τους πολιτικούς σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας την Τετάρτη στον ραδιοσταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», o κ. Καμίνης ζήτησε να υπάρξει μια λύση «πακέτο» που δεν θα αφορά μόνο το όνομα της ΠΓΔΜ. «Η συμφωνία πρέπει να είναι πακέτο και να εμπεριέχει και την άρση κάθε αλυτρωτισμού», τόνισε καλώντας την κυβέρνηση «να παρουσιάσει την πρότασή της».

Ο κ. Καμίνης είπε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η θέληση του λαού. Ωστόσο πρόσθεσε ότι «ένα δημοψήφισμα για την ονομασία θα ήταν καταστροφικό».

«Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι συνολική. Το να δώσουμε μια προοπτική μελλοντική σε αυτή τη συμφωνία δημιουργεί ένα ευρύτερο πεδίο συνεργασιών σε ένα ζήτημα που αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις των δύο κρατών» συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης, δείχνοντας ότι είναι υπέρ της λύσης στη δεδομένη στιγμή.

Απηύθυνε, τέλος, έκκληση για να υπάρξει «πνεύμα εθνικής συνεννόησης» σχολιάζοντας με νόημα ότι το θέμα «θα μπορούσε να είχε λυθεί αν είχαν πρυτανεύσει φωνές νηφαλιότητας πριν από ένα τέταρτο του αιώνα».

Αναφορικά με το προγραμματισθέν για τις 4 Φεβρουαρίου συλλαλητήριο στην Αθήνα, ο κ. Καμίνης είπε ότι θα δώσει τη σχετική άδεια, ως δήμαρχος Αθηναίων, αν και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του. «Θα δώσω άδεια για συλλαλητήριο στην Αθήνα. Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αν και πιστεύω ότι έτσι πριμοδοτείται η Ακρα Δεξιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...