446
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αλέξανδρο Γιαννούλια, ομογενή πολιτικό και οικονομολόγο | Twitter/PrimeministerGR

Τα πρώτα ραντεβού του Τσίπρα στο Σικάγο

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2017, 18:47
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/2017, 22:00
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αλέξανδρο Γιαννούλια, ομογενή πολιτικό και οικονομολόγο
|Twitter/PrimeministerGR

Τα πρώτα ραντεβού του Τσίπρα στο Σικάγο

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2017, 18:47
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/2017, 22:00

Με ένα διήμερο συναντήσεων με τοπικούς πολιτικούς, αλλά και ομογενειακούς παράγοντες στο Σικάγο άνοιξε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η οποία κορυφώνεται με τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη στον Λευκό Οίκο.

«Η Ομογένεια είναι ο ισχυρότερος συνδετικός μας κρίκος με τις ΗΠΑ και ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της χώρας μας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από το πρώτο του ραντεβού στην Πόλη των Ανέμων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταξιδιού, το πρώτο ραντεβού του κ. Τσίπρα στην πενθήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ είχε οριστεί στις 10:30 του Σαββάτου (τοπική ώρα, 18:30 στην Ελλάδα) σε ξενοδοχείο του Σικάγο με επιχειρηματίες, ενώ αργότερα, στις 15:00 (23:30 στην Ελλάδα) ορίστηκε η συνάντηση με τον πρύτανη του Illinois University Μιχάλη Αμοιρίδη.

DMHhHX6X4AEkQDs
Ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε το βράδυ του Σαββάτου στο Σικάγο με επιχειρηματίες και ομογενείς

Αργότερα, στις 19:00 (03:00 της Κυριακής) θα έχει δείπνο εργασίας με επιχειρηματίες.

Την Κυριακή προγραμματίζονται επαφές με τοπικά στελέχη και ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς βουλευτές, αλλά και ομογενειακές οργανώσεις.

DMHhHX4XcAAERkQ
Συνάντηση με ομογενείς και επιχειρηματίες στο Σικάγο. Δίπλα στον Αλ. Τσίπρα που διακρίνεται στο μέσον (χωρίς γραβάτα) είναι Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπ. Οικονομίας

Οι επαφές στο Σικάγο συνεχίζονται το πρωί της Δευτέρας όπου προγραμματίζεται συνάντηση με τον δήμαρχο Ραμ Εμμάνουελ και τον κυβερνήτη Μπρούς Ράουνερ. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα Greek News, ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή» και ότι «η χώρα ανακτά ρόλο-κλειδί στις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις και βαδίζει με σταθερά βήματα σε τροχιά ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω μια σκληρή περίοδο που της κόστισε σε πολλούς τομείς, πέραν αυτού της οικονομίας».

Για τις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει «η αυξανόμενη δυναμική της σχέσης στρατηγικού χαρακτήρα που έχουμε με της ΗΠΑ – ειδικά στην οικονομία, την ενέργεια και την άμυνα/ασφάλεια – έχει καθοριστική σημασία. Με τον πρόεδρο Τράμπ, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα».

Στη σημασία της επίσκεψης αναφέρθηκε σε δήλωσή του στην ίδια εφημερίδα και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι ένα σύμβολο δέσμευσης για την υπάρχουσα εταιρική σχέση των δύο χωρών, επισήμανε και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους για περαιτέρω ενθάρρυνση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Για τη Βάση της Σούδας είπε ότι οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν τρόπους για να καταστεί ενισχυμένη η χρήση αυτής της πλατφόρμας που ωφέλησε και τις δύο χώρες από την καθιέρωσή της το 1969.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, τέλος, και στην σημασία της Ελλάδας σαν περιφερειακό ενεργειακό κόμβο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...