348
Ο αμερικανός πρόεδρος ποζάρει με τον πολωνό ομόλογό του, στη Βαρσοβία | Kancelaria Prezydenta RP/Krzysztof Sitkowski/Handout via REUTERS 


Ο Τραμπ παραδέχεται τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2017, 13:40
Ο αμερικανός πρόεδρος ποζάρει με τον πολωνό ομόλογό του, στη Βαρσοβία
|Kancelaria Prezydenta RP/Krzysztof Sitkowski/Handout via REUTERS 


Ο Τραμπ παραδέχεται τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2017, 13:40

Δεν παύει να αιφνιδιάζει το εσωτερικό και διεθνές κοινό του ο Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας στη Βαρσοβία -για το ΝΑΤΟ, για την απειλή της Βόρειας Κορέας, για την τρομοκρατία και τους «κινδύνους που αντιμετωπίζει η Δύση» γενικότερα, για την οικονομία των ΗΠΑ και για πολλά άλλα- πέταξε μία «βόμβα».

Για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι η Ρωσία ενεπλάκη στις εκλογές του 2016! Βεβαίως επανέλαβε την πεποίθησή του ότι «και άλλες χώρες» μπορεί να έχουν παρέμβει σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά δεν ανέφερε ονόματα. «Κανείς δεν ξέρει για σίγουρα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ακριβώς αυτό, τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ, ερευνούσε ο Τζέιμς Κόμεϊ όταν ο αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να τον απομακρύνει από τη διεύθυνση του FBI τον περασμένο Μάιο.

Φαίνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική απέναντι στη Ρωσία και το έκανε στο ιδανικό μέρος, μία χώρα που διατηρεί καχύποπτες έως εχθρικές σχέσεις με τη Ρωσία τις τελευταίες δεκαετίες και μάλιστα πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Αμβούργο, στη σύνοδο κορυφής της ομάδας G20.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα, την Πέμπτη, ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται με τους εταίρους τους για να αντιταχθούν «στις ενέργειες της Ρωσίας και της αποσταθεροποιητικής της συμπεριφοράς».

Ο ίδιος έσπευσε να συσπειρώσει τη διεθνή κοινότητα απέναντι στην απειλή της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ότι η Πιονγιάνγκ πρέπει υποστεί «τις συνέπειες» για την «πολύ πολύ κακή συμπεριφορά της» και ανακοινώνοντας ότι και ο ίδιος εξετάζει μια «αυστηρή» απάντηση. Η Ουάσινγκτον εξετάζει «ιδιαίτερα αυστηρά» μέτρα, είπε, διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές».

Επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας του στη συμμαχία του ΝΑΤΟ αλλά επανέλαβε ότι τα κράτη – μέλη πρέπει να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Από την πλευρά του ο πολωνός πρόεδρος επεσήμανε ότι πιστεύει ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την ασφάλεια της Πολωνίας.  «Θεωρούμε τους εαυτούς μας πιστούς εταίρους που συνεργάζονται σε πολλά ζητήματα, μεταξύ αυτών και η ασφάλεια», σημείωσε.

Κατά την επίσκεψή του στη Βαρσοβία ο κ. Τραμπ παρευρέθηκε στη σύνοδο της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, μία συμμαχία κρατών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Υστερα θα ταξιδέψει στο Αμβούργο για τη σύνοδο της ομάδας των G20.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...