414
Ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, με άψογο στιλ και γραβάτα στην επίσκεψή του στο πιο ξακουστό γήπεδο κρίκετ του Λονδίνου την Τετάρτη. Μια ημέρα μετά... | REUTERS/Arthur Edwards/Pool

Πώς «πέθαναν» τον πρίγκιπα Φίλιππο που τελικά… αποσύρεται

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2017, 10:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/04/17 12:44
Ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, με άψογο στιλ και γραβάτα στην επίσκεψή του στο πιο ξακουστό γήπεδο κρίκετ του Λονδίνου την Τετάρτη. Μια ημέρα μετά...
|REUTERS/Arthur Edwards/Pool

Πώς «πέθαναν» τον πρίγκιπα Φίλιππο που τελικά… αποσύρεται

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2017, 10:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/04/17 12:44

Την Τετάρτη, ο πρίγκιπας Φίλιππος, κοτσονάτος με άψογο στιλ, επισκέφτηκε ένα σύμβολο της λονδρέζικης αριστοκρατίας, το γήπεδο κρίκετ Λορντς στο Λονδίνο. Την Πέμπτη κάποιοι τον ήθελαν να έχει πεθάνει! Σε ηλικία 95 ετών, ο δούκας του Εδιμβούργου, σύζυγος της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ Β’, ήταν για λίγη ώρα ένα ιδανικό θύμα για μια μακάβρια φημολογία από τον σκανδαλοθηρικό Τύπο που ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας πέθανε!

Γρήγορα διευκρινίστηκε από το κατάλληλο πρόσωπο του BBC ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο υγείας. Ωστόσο ανακοινώθηκε ότι ο ίδιος πρόκειται να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα το φθινόπωρο του 2017, που σημαίνει ότι εφεξής δεν θα δέχεται άλλες προσκλήσεις. Η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον πρίγκιπα και έχει τη στήριξη της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία θα παραμείνει στα καθήκοντά της, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

2017-05-04T091102Z_1924090595_RC1C2A67B7A0_RTRMADP_3_BRITAIN-ROYALS-STATEMENT
Αγαπημένοι μαζί, ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, σε φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2007, στο Ρόμσι, στη νότια Αγγλία (REUTERS/Fiona Hanson/Pool/File Photo)

Ο δούκας του Εδιμβούργου είναι πρόεδρος ή μέλος σε περισσότερες από 780 οργανώσεις. «Θα διατηρήσει τη σύνδεσή του με αυτές αλλά δεν θα έχει ενεργό ρόλο στις δραστηριότητές τους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο «θάνατος» του πρίγκιπα μεταδόθηκε εσφαλμένα από την Daily Mail, που ερμήνευσε μια σύσκεψη προσωπικού του Μπάκιγχαμ ως γεγονός «εξαιρετικά ασυνήθιστο» και προμήνυμα ενός σοβαρού προβλήματος υγείας του 95χρονου συζύγου της βασίλισσας. Τηλεοπτικά συνεργεία στρατοπέδευσαν γύρω από τα ανάκτορα και άρχισαν να απαιτούν πληροφορίες. Τελικά ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC Πίτερ Χαντ ξεκαθάρισε ότι η σύσκεψη δεν είχε να κάνει με την υγεία ούτε της βασίλισσας ούτε του δούκα του Εδιμβούργου. H σύσκεψη δεν είναι καν έκτακτη, είναι μια ετήσια σύσκεψη που συγκαλεί η βασίλισσα με το προσωπικό στα ανάκτορα…

Elizabeth_and_Philip_1953

Οπως και η Ελισάβετ Β’, ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο της βρετανικής μοναρχίας, καθώς βρίσκεται στο Μπάκιγχαμ πάνω από 60 χρόνια.

Είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα το 1921, ως πρίγκιπας της Ελλάδος – ήταν ο γιος του πρίγκιπα Ανδρέα (1882 – 1944), ανιψιός του βασιλέως Κωνσταντίνου (1868 – 1923), και εγγονός του βασιλέως Γεωργίου (1863 – 1913). Ωστόσο λίγο μετά τη γέννησή του και μετά την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής η βασιλική οικογένεια εκδιώχθηκε από τη χώρα μας και ο Φίλιππος έζησε από μωρό στη Γαλλία και μετά στη Βρετανία. Το 1947 παντρεύτηκε την Ελισάβετ, τότε πριγκίπισσα, θυγατέρα του βασιλιά Γεωργίου Στ’. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Κάρολο (διάδοχο του θρόνου), την Αννα, τον Αντριου και τον Εντουαρντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...