391
Ο λογαριασμός της Κέιτλιν στο YouTube έχει ήδη απενεργοποιηθεί, ωστόσο πριν «κατέβει» το επίμαχο βίντεο είχε σημειώσει τουλάχιστον 40.000 προβολές | Facebook/Katelyn Nicole Davis

Συγκλονίζει η αυτοκτονία 12χρονης σε «ζωντανή μετάδοση» στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2017, 16:57
Ο λογαριασμός της Κέιτλιν στο YouTube έχει ήδη απενεργοποιηθεί, ωστόσο πριν «κατέβει» το επίμαχο βίντεο είχε σημειώσει τουλάχιστον 40.000 προβολές | Facebook/Katelyn Nicole Davis

Συγκλονίζει η αυτοκτονία 12χρονης σε «ζωντανή μετάδοση» στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2017, 16:57

Η αυτοκτονία μιας 12χρονης είναι από μόνη της μία τραγική είδηση. Αλλά γίνεται μακάβρια, όταν το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της αναπαράγεται ευρέως στο Διαδίκτυο, ενώ οι Αρχές δηλώνουν ότι δεν μπορούν να περιορίσουν τη διάδοσή του.

Στις 30 Δεκεμβρίου η Κέιτλιν Νικόλ Ντέιβις από την Σένταρταουν της πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Πριν φύγει από τη ζωή, κατέγραψε την αυτοκτονία της χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Facebook Live, που επιτρέπει τη ζωντανή μετάδοση βίντεο από οποιονδήποτε χρήστη.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, το βίντεο διάρκειας 42 λεπτών δείχνει το κορίτσι να κρεμάει σχοινί από ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού της και στη συνέχεια να κρεμιέται η ίδια. Προς το τέλος του βίντεο ακούγεται μία γυναίκα που μάλλον την αναζητά φωνάζοντας το όνομά της, αλλά έχουν περάσει ήδη 20 λεπτά που η Κέιτλιν έχει φύγει από τη ζωή.

«Λυπάμαι που δεν είμαι αρκετά όμορφη, συγγνώμη για όλα», φέρεται να λέει το κορίτσι πριν αυτοκτονήσει, ενώ αρκετά μέσα αναφέρουν ότι τρεις ημέρες πριν, στις 27 Δεκεμβρίου, είχε δημοσιεύσει ένα ακόμα βίντεο όπου δήλωνε ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από κάποιο μέλος της οικογένειάς της.

Η τραγική ιστορία δεν τελειώνει με τον θάνατο της Κέιτλιν, καθώς οι Αρχές δηλώνουν ότι δεν μπορούν να περιορίσουν την αναπαραγωγή του βίντεο. Σύμφωνα με τον Independent, λίγη ώρα μετά τη μετάδοσή του, χιλιάδες χρήστες το μοιράστηκαν και πέρασε στην εφαρμογή Live.me, όμοια με την Facebook Live, όπου δημιουργήθηκε αντίγραφο και από εκεί ξεκίνησε να δημοσιεύεται στο YouTube.

Οι Αρχές της περιοχής ειδοποιήθηκαν για την αυτοκτονία από ένα αστυνομικό τμήμα χιλιάδες μίλια μακριά, στην Καλιφόρνια, όπου έτυχε να δουν πρώτοι το βίντεο. Φτάνοντας στο σπίτι της Κέιτλιν οι αστυνομικοί την μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή.

Αμέσως ξεκίνησε η προσπάθεια να διαγραφεί το ντοκουμέντο της αυτοκτονίας της από όλες τις σελίδες όπου είχε δημοσιευτεί. Οπως αναφέρει ο βρετανικός Independent, καμία σελίδα δεν είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να το διαγράψει, ωστόσο η αστυνομία συνεχίζει τις εκκλήσεις της και βασίζεται στην καλή θέληση των διαχειριστών.

«Από σεβασμό για την οικογένειά της και προς όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικές ασθένειες, ζητάμε από τους πολίτες τις κομητείας Πολκ και όποιον άλλον δει το βίντεο, να μας βοηθήσει να περιορίσουμε τη διάδοσή του», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της κομητείας, Κένι Ντοντ.

Ο λογαριασμός της Κέιτλιν στο YouTube έχει ήδη απενεργοποιηθεί, ωστόσο πριν «κατέβει» το επίμαχο βίντεο είχε σημειώσει τουλάχιστον 40.000 προβολές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...