302
Ο Μάκης Μπαλαούρας στη Βουλή | youtube

Μπαλαούρας: «Απλός κόσμος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2016, 18:34
Ο Μάκης Μπαλαούρας στη Βουλή | youtube

Μπαλαούρας: «Απλός κόσμος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2016, 18:34

Το πλαίσιο της τακτικής «σύγκλισης» με τη Χρυσή Αυγή, όπως έχει διαφανεί το τελευταίο διάστημα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηριστικότερες τις δηλώσεις του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου περί «εκδημοκρατισμού», επιχείρησε να… εκλογικεύσει ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και στον Ηλία Κανέλλη.

«Εκείνο που ήθελε να τονίσει ο Νίκος Παρασκευόπουλος -κάτι που ζούμε και έτσι ερμηνεύονται και τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής- είναι ότι υπάρχει απλός κόσμος που μέσα στη μέγγενη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την αδυναμία να δώσουν λύσεις οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, νομίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι λύση για αυτόν.

»Είναι απλός κόσμος που δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και τον φασισμό. Δεν αναφέρομαι στα τάγματα εφόδου, αλλά στους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους που αγωνιούν για να βρουν μία λύση επιβίωσης» συνέχισε.

Ο κ. Μπαλαούρας τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να υπάρξει στο δημοκρατικό τόξο και συμπλήρωσε «ουσιαστικά κάνω μία διαπίστωση ότι υπάρχει και κόσμος που έχει παρασυρθεί και δεν είναι στη λογική των φασιστών. Προσωπικά, κάτι που αποφεύγω να αναφερθώ, έχω σκοτωθεί στην επιτροπή της Βουλής με τους Χρυσαυγίτες και ιδιαίτερα με τον Κασιδιάρη. Δεν υπάρχει από τη δική μας πλευρά άποψη συγχώρεσης σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου στο Καστελόριζο, συνοδεία δύο Χρυσαυγιτών υπόδικων βουλευτών, ο κ. Μπαλαούρας σχολίασε:

«Να αποσαφηνίσουμε κάτι για το ταξίδι του κ. Καμμένου. Αυτό που θα πω είναι πολύ χειρότερο. Ήταν απόφαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Σε αυτό το  ταξίδι θα πήγαιναν οι βουλευτές της επιτροπής ανεξαρτήτως κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως έβγαλε ανακοίνωση που επέκρινε αυτή την  επίσκεψη. Νομίζω γενικότερα ότι αυτή η επίσκεψη ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ακόμη και Xρυσαυγίτες να μην πηγαίναν μόνο και μόνο σε μία ευαίσθητη περίοδο όπως αυτή, δεν μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...