287
Ολοι οι ρεμπέτες στη σειρά... | (YouTube)

Κοινωνικό ρεμπέτικο στον Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2016, 19:28
Ολοι οι ρεμπέτες στη σειρά...
|(YouTube)

Κοινωνικό ρεμπέτικο στον Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2016, 19:28

Υμνος στον Πειραιά. Στη «Μάγκα», την κοινότητα των περιθωριακών, τους μόρτες και τα «κουτσαβάκια» που ξεκληρίστηκαν το 1895 από τον Μπαϊρακτάρι και κατέφυγαν στον Πειραιά. Σους μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922, που αποδιωγμένοι από τους αστούς  της Αθήνας, κατέφυγαν στη Δραπετσώνα και άλλες περιοχές του λιμανιού, έχτισαν τις παράγκες τους  και δημιούργησαν  μια συναδέλφωση (μπέσα) με τους περιπλανώμενους φτωχοδιάβολους του Πειραιά, και έναν απαράμιλλο μουσικό πολιτισμό: το ρεμπέτικο.

Αυτή την ιστορία θα περιγράψει –πάντοτε μουσικά- το συγκρότημα Καφέ Αμάν στο πρόγραμμα «Μάγκα του Περαία», στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά, στις 31 Αυγούστου. Ο Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης της ταινίας «Ρεμπέτικο», ο άνθρωπος που ίδρυσε το μουσικό συγκρότημα το 2001 –τότε λεγόταν «το CAFÉ AMAN του Φέρρη»- θα είναι ο αφηγητής της βραδιάς. Θα αρχίσει από το 1834 μέχρι σήμερα, εξιχνιάζοντας την κληρονομιά που άφησε πίσω της η Ξακουστή Τετράδα του Πειραιώς, οι πλανώδιοι μουσικοί με τους μπαγλαμάδες, οι Σμυρνιοί μουσικοί με τα σαντούρια και τα βιολιά.

Την παράσταση θα ανοίξει το συγκρότημα ‘’ΧΟΡΔΕΣ’’  από το ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ  που εδώ και χρόνια βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν από την Αλληλεγγύη Πειραιά  για να την κάλυψη των αναγκών των άνεργων, άστεγων και άπορων συμπολιτών μας που ζουν σήμερα κάτω από δυσχερείς συνθήκες και κάτω από τα όρια της φτώχειας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το Καφέ Αμάν αποτελείται από τους:

Θεοδοσία Στίγκα-φωνή

Γιώργο Κουτουλάκη-μπάσο

Θοδωρή Λίζο -μπαγλαμά κιθάρα

Σπύρο Κονσολάκη -κιθάρα

Νίκο Ρούλο-μπάσο

Γιώργο Γκίκα  κρουστά

Δημήτρη Σούτα-κλαρίνο

Υ.Γ. Το συγκρότημα «το CAFÉ AMAN του Φέρρη» ιδρύθηκε το 2001, από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Ρεμπέτικο», Κώστα Φέρρη και τη μουσικό Θέσια Παναγιώτου. Από τότε συμμετείχε σε πολλά νυχτερινά κέντρα, σε δεκάδες συναυλίες και μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και στην τηλεοπτική σειρά «Ονείρου Ελλάς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...