330
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της | Nikos Libertas / SOOC

Εναρξη πλεύσης για τη Ζωή με επίθεση στους πρώην συντρόφους που συνθηκολόγησαν

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2016, 22:16
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της
|Nikos Libertas / SOOC

Εναρξη πλεύσης για τη Ζωή με επίθεση στους πρώην συντρόφους που συνθηκολόγησαν

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2016, 22:16

«Πλεύση Ελευθερίας», η νέα πολιτική κίνηση που φέρνει τη σφραγίδα της τέως προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Με σχετική καθυστέρηση, αφού η προγραμματισμένη ώρα έναρξης (19.00) δεν τηρήθηκε, η κυρία Κωνσταντοπούλου προσήλθε στο θέατρο Χυτήριο λίγο πριν από τις 19:50, υπό τους ήχους του «People have the power» της Πάτι Σμιθ και κρατώντας στα χέρια της μια ανθοδέσμη.

Παρόντες ο πατέρας της Νίκος Κωνσταντόπουλος, η μητέρα της, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση, αλλά και η ακτιβίστρια που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, Αυγή Βουτσινά. Επίσης οι ηθοποιοί Χάρης Σιώζος, Βάσια Παναγοπούλου, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά.

Στις 20:27, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο βήμα.

«Σε λίγες μέρες το Μνημόνιο θα συμπληρώσει έξι χρόνια», υπογράμμισε, μιλώντας για αγώνα απελευθέρωσης της χώρας, αλλά και για αγώνα «ώστε να μην συμπληρώσει 50ετία το Μνημόνιο, όπως προβλέπεται στο πρώτο Μνημόνιο, αλλά ούτε και επταετία-οκταετία, όπως προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο».

«Χαράσσουμε το μέλλον μας χωρίς Τρόικα, χωρίς Κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα» υπογράμμισε, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη του νέου κόμματος, στην οποία η ίδια έβαλε την πρώτη υπογραφή, σηματοδοτώντας, όπως είπε, «την έναρξη της πλεύσης μας προς την ελευθερία».

Σημείωσε ότι το νέο κίνημα στρέφεται κατά της ολιγαρχίας, αρχίζοντας έναν αγώνα εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής, που χρησιμοποιεί την μιντιακή προπαγάνδα.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, το νέο κίνημα είναι ανοιχτό σε όλους. «Πάμε με ανοιχτές τις πόρτες μας στην κοινωνία και τους πολίτες» είπε και κάλεσε τον λαό να «αγκαλιάσει» την Πλεύση Ελευθερίας, σε μία πράξη ανυποταγής.

Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα, έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και είπε ότι τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή αυτήν την στιγμή δεν εκφράζουν ούτε κατά το 50% τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να φύγουν». Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τους πρώην συντρόφους της ότι συνθηκολόγησαν και πώς δεν διαφέρουν σε τίποτα από το φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς του παρελθόντος, που ενδιαφέρεται μόνο για τη νομή της εξουσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...